Partnerji

FIN-URB-ACT | Človeški kapital in podjetništvo

Mestna občina Maribor

26.10.2009

Maribor je partner v projektu FIN-URB-ACT, ki je namenjen prizadevanjem za bolj učinkovite podporne strukture za razvoj malih in srednjih podjetij ter inovativnega gospodarstva. Kot drugo največje mesto v Sloveniji in glavno mesto Podravske regije je z okoli 130.000 prebivalci Maribor pomembno regionalno, gospodarsko in kulturno središče. V Podravski regiji z 90 odstotki prevladujejo mala in srednje velika podjetja.

Mesto Maribor je v zadnjih letih dejavno pri razvoju družbe znanja v mestu in regiji. Najbolj pomembna tema v regiji je razvoj regionalne družbe znanja, ter aktivnosti povezane z mladimi in novoustanovljenimi malimi in srednje velikimi podjetji na področju kulture in turizma.

Lokalni izziv za Maribor predstavljajo finančni in nefinančni podporni instrumenti, ki so izredno pomembni pri povečanju števila novoustanovljenih podjetij in uspešnosti razvoja. Maribor bo leta 2012 evropska prestolnica kulture. Kultura in turizem sta poleg tega za mesto tudi najbolj zanimiva gospodarska sektorja. Mesto pripravlja razvoj inkubatorja za mala in srednje velika podjetja.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.