Novice

Nika Zupanc dela veter v Milanu

23.04.2010

Letošnji dogodek Superstudia Più na milanskem pohištvenem sejmu bo spet zaznamovan z zanimanje zbujajočo energijo Nike Zupanc. Z razstavo Gone with hte Wind, si Nika Zupanc še vedno iskreno prizadeva odkriti izgovore za družbeno sprejemljivi status quo.

S postavitvijo arhetipov, ki veljajo za ženske v skrbno izbranih središčih javne pozornosti, njene srhljivo lepe oblike postanejo nove referenčne točke. Njene bitke potekajo v višjem slogu, in tako je prisotnost znanih ženskih literarnih junakinj še naprej obvezna.

Vstopna točka v svet Nike Zupanc – okvir za njeno galerijo in prizma za razbiranje njenega dela – je tudi metaforična struktura. To je majhna hiša, ki jo upravljajo igrače, kot so vetrnice na zunanji strani in veliki pok vzporednih pomenov od znotraj. Vetrni paviljon stoji kot ikona, ki ustvarja občutek za naravo. S tem, Nika Zupanc zajema vprašanje odgovornosti, tako da uvaja eleganco in poezijo kreativnega izražanja v pretežno tehnične rešitve.

Kot toliko čarobnih paviljonov v preteklosti, je tudi ta opremljen z enim zadnjih dosežkov industrije – edinstvenim modularnim fasadnim sistemom Qbiss, ki ga proizvaja Trimo. Optično gladke površine, edinstveno zaokrožene v vogalnih elementih, in “senčni spoji” omogočajo veliko svobode izražanja in optično zanimivo kombinacija nagnjene mreže v privlačni krajini 45 vrtečih se mlinov na veter .

V vetrni paviljon bo Nika Zupanc na ogled postavila najnovejše družino predmetov. Tokrat nagovarjajo kot zastopniki vrste, ker predstavljajo primer novega simbolnega in čustvenega branja oblikovanja in pripovedujejo z elementi skromnosti in samozaupanja.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.