Rome je skozi labirint razstave popeljal Fatmir Bećiri, predsednik romskega društva Romano Pralipe.
Novice

Načrtovani projekti ob Dravi zbujajo zanimanje

Uredništvo

16.06.2010

V soboto zvečer so se obiskovalci med natečajnimi projekti za Maribor 2012 sprehodili z Rogerjem Riewejem, predsednikom ocenjevalne komisije za izbor nove brvi in ureditve Lenta. Vsi, ki jih zanima, kaj se bo v Mariboru gradilo prihodnji dve leti, so se skozi labirint več kot 400 projektov v UGM podali pod vodstvom simpatičnega profesorja Rieweja in ga kot predsednika ene od komisij tudi spraševali, kako je potekal izbor zanimivih projektov v Mariboru.

Velik uspeh so bila tudi vodstva po razstavi v drugih jezikih. Posebej velikega odziva je bilo deležno vodstvo v romščini, ki ga je izvedel Fatmir Bećiri, predsednik romskega društva Romano Pralipe. V Mariboru živi močna romska skupnost in obiskovalci sobotnega vodstva so se glasno navduševali nad spremembami, ki se bodo zgodile ob Dravi.

Na razstavi, ki je zapolnila stare prostore UGM od tal do stropa, je še do konca avgusta predstavljenih 400 idejnih rešitev mednarodnega arhitekturnega natečaja za ureditev nabrežja reke Drave, novo peš in kolesarsko brv čez reko Dravo ter novo zgradbo UGM. Natečaj, ki ga je za ureditev področja reke Drave razpisala Mestna občina Maribor pod okriljem Mednarodne zveze arhitektov, je privabil arhitekte iz 50 držav sveta. Zunanji pogled na mesto, inovativnost in svežina, ki jo prinašajo projekti za Maribor, naj bi se v prihodnjih letih materializirali v novi podobi glavne mestne vedute in Maribor zaznamovali kot kulturno prestolnico Evrope leta 2012.

Vodstva po razstavi so potekala v okviru Poletne muzejske noči v UGM. Poleg ROgerja Rieweja in romskega vodstva, so si razstavo v svojih jezikih ogledali tudi špansko in francosko govoreči Mariborčani, za konec pa je dogajanje začinila še skupina Papir.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.