Novice

Prenovljeni Trajekt

Matevž Čelik

27.06.2010

Po dobrih sedmih letih in 2 milijonih zadetkov bralci Trajekta od letošnjega Dneva državnosti naprej lahko novice o arhitekturi in prostorskih temah prebirate na prenovljenih spletnih straneh. Prenova Trajektovega portala je del projekta Mreža za prostor, ki ga izvaja Inštitut za politike prostora in se financira iz Evropskega socialnega sklada.

Namen projekta Mreža za prostor je krepitev vloge neodvisnih organizacij v prostorskem in urbanem razvoju, predvsem tistih, ki so sposobne povezovati različne deležnike za skupne cilje. Vključenost v ta projekt Trajektu torej nalaga še posebno odgovornost in skrb za ponudbo objavljenih prispevkov, pa tudi zagotavljanje korektnih odnosov med pisci prispevkov, bralci in komentatorji.

Obisk Trajektovih spletnih strani vsa leta raste in pri novi zasnovi smo se trudili, da bi vse večjemu številu uporabnikov omogočili hiter in učinkovit dostop do novic, poročil, dogodkov, literature, kritik in informacij o projektih, ki jih izvajamo. Do vseh novosti tako po novem lahko dostopate neposredno z vstopne strani.

Izmenjavo informacij idej in znanja želimo še okrepiti in s tem namenom uvajamo rubriko Praksa. Vabimo vas, da nam pošljete svoje projekte, izvedene, idejne, raziskovalne ali študijske in jih predstavite našim bralcem.

V preteklih letih je bilo veliko polemik o komentiranju prispevkov. Z možnostjo, da si o projektih v prostoru neprestano in odprto izmenjujemo mnenja, smo želeli prispevati k boljšemu razumevanju odzivov na objekte in ureditve, ki jih tako ali drugače proizvajajo načrtovalci prostora. V okviru tehničnih možnosti smo se trudili skrbeti za red in zagotavljati korektnost komentarjev. Prejeli smo veliko kritičnih pripomb na račun nepodpisanih komentarjev. Po drugi strani so nas anonimni komentatorji obtoževali cenzure, kadar smo brisali nekorektne ali žaljive komentarje.

Po novem se komentatorji morate registrirati s svojo elektronsko pošto. Upamo, da bo dialog o zapisanem s tem pridobil in bo vzpostavitev nadzora opogumila tudi tiste, ki doslej niste želeli razpravljati z razgretimi anonimneži, da poveste svoje mnenje.

Ob tem, ko lansiramo portal v novi podobi, se moramo zahvaliti predvsem IPoP in njegovemu direktorju, Marku Peterlinu, ki nas je vključil v projekt Mreža za prostor. Zahvala gre tudi Petru Rauchu in Primožu Fijavžu iz Studiabotas, kjer so oblikovali novo spletno stran in se trudili upoštevati vse naše želje.

Upamo, da vam bo prenovljeni Trajekt všeč in ga boste z veseljem uporabljali in sodelovali pri oblikovanju njegovih vsebin.

komentarji (3)

  1. peter pahor, 28.06. 2010, 16:02

    Čestitke…dobro oravljeno delo!

  2. Maja Simoneti, 28.06. 2010, 20:32

    Res je! Zelo dobro!

  3. movcar, 07.07. 2010, 21:41

    Stran zgleda super, ampak nalaga se preeedooolgooo!

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.