Delavnica

Razvoj Kopra po meri lokalne skupnosti?

Foresterija FHŠ UP, Titov trg 5, Koper

IPoP

7. julija 2010, ob 15.00

Inštitur za politike prostora vabi v Koper na delavnico z naslovom “Razvoj Kopra po meri lokalne skupnosti?” Koprski mestni in primestni prostor je v zadnjih letih doživel intenziven razvoj, pri tem pa se poraja vprašanje, v kolikšni meri razvojni projekti mesta upoštevajo želje in realne potrebe prebivalcev, saj mestna politika in uprava ne negujeta dialoga s civilno družbo. Projekti se izvajajo brez omembe vrednega posvetovanja s lokalnimi prebivalci, še več, lokalna skupnost je o njih tudi zelo pomanjkljivo obveščena. Pomanjkanje informacij o projektih poraja vrsto vprašanj in sproža kritike, da projekti ne upoštevajo principov trajnostnega razvoja in smernic sodobnega urbanizma, ter da s tem nastaja stihijska gradnja in komunikacijsko nefunkcionalna mreža odnosov med posameznimi mestnimi območji.

Na delavnici želimo zato predvsem izboljšati poznavanje razvojnih projektov mesta. Prebivalcem Kopra želimo ponuditi možnost, da se seznanijo s trenutnim stanjem prostorskega razvoja njihovega mesta skozi predstavitev treh projektov. Projekte smo izbrali tako, da pokrivajo tri mestna območja: staro mestno jedro, Bonifiko in mestno obrobje.

Delavnico, ki bo potekala v obliki okrogle mize in vaje iz »praktične demokracije«, soorganizirata Inštitut za politike prostora in KUD AAC Zrakogled. Podrobnosti na spletni strani IPoP.

Komentarji (1)

  1. Marko M., 06.10. 2010, 22:40

    Koper, predvsem med starim jedrom, Bonifiko in Semedelo je degradiran. Postavljajo zgradbe brez koncepta, povečini grde trgovske centre, ni nobene vizije za tisti del Kopra, ki bi povezal center z rezidenčnim delom. Koper je arhitekturno pusto mesto in je res škoda, ker ima takšen potencial. Zgleda, da imajo zanič mestno upravo. Podobno kot Maribor.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.