Festival

Piazza dell’Architettura

Stara mestna ribarnica bo gostila osem razstav in spremljajočih dogodkov.

Trst

24. julij - 7. avgust 2010

V obnovljeni  stari ribarnici v Trstu “Salone degli Incanti-ex Pescheria di Trieste” bo od 24. julija do 7. avgusta od 16h do 24h prireditev “Piazza dellArchitettura”. Organizira jo zbornica tržaške pokrajine “Ordine degli Architetti, Pianificatori, Paesaggisti e Conservatori” tržaška pokrajina. Ob tem dogodku se bo stara ribarnica spremenila v velik, pokrit trg odprt proti mestu.

Stara mestna ribarnica, ki ima danes vlogo razstavnega prostora, bo gostila kar osem razstav, dejavnosti in raziskav za odrasle in otroke, srečanja italijanskih in mednarodnih gostov, bogato izbiro knjig. Raznolika prireditev, katere glavni cilj je odprti dialog s skupnostjo, pripovedovati, obrazložiti, odgovoriti na vprašanja, ki se ukvarjajo z mestom in podeželjem in torej pripadajo vsem.

Zakaj “Piazza?” – trg? Trg je v evropskih in še posebno v italijanskih mestih simbol skupnosti. Na trgu se ljudje srečujejo, se pokažejo, se primerjajo. Ravno trg je scena za gledališče mestne civilizacije.

Pobudo podpira tudi muzej Museo Revoltella, galerija moderne umetnosti v Trstu, ki bo gostila 2. “Archiprix Italia 2010”, 8. Bienale za arhitekturo in 5. nagrado Marcello D’Ulivo.

Pri dogodku sodelujejo: Tržaška Pokrajina, Fakulteta za Arhitekturo, Oddelek za Arhitekturno in Urbanistično Oblikovanje Tržaške Univerze, NABA- Nova Akademija Lepih Umetnosti iz Milana, Sestave Edilmaster in Tosetto, Državni Svet Arhitektov PPC (CNAPPC), Regionalna Zveza Arhitektov PPC iz Furlanije-Julijske krajine, Fundacija Reda Arhitektov PPC iz Milana, Odbor za Deljeno Upravljanje Družbenih Dobrin Opčin in Westminsterska Univerza ( London ). Prireditvi nudi prispevek Fundacija CRTrieste in je pod pokroviteljstvom Sveta Arhitektov Evrope (ACE-CAE).

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.