Novice

Trije novi uredniki Trajekta

04.08.2010

Med poletnim pospravljanjem po delovnih mizah, potovanji, podaljšanimi večeri in razmišljanji v senci, so se Trajektovi ekipi pridružili trije novi uredniki: Anja Koršič, Maša Ogrin in Aleksander Vujović.

Anja Koršič se je rodila leta 1979 v Šempetru pri Gorici. Leta 2008 je diplomirala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Med leti 2000 in 2004 je kot predsednica društva EASA Slovenija organizirala različne mednarodne dogodke in delavnice v okviru mednarodnega študentskega združenja EASA. V letu 2007 je bila udeleženka delavnice arhitekturne kritike Traktat. Piše arhitekturne kritike (Oris, Čovjek i prostor), se ukvarja in preživlja z arhitekturno prakso in sodeluje pri izvajanju projektov s tematiko globalizacije urbanega prostora (mednarodni projekt Urbanity 20 let kasneje, Kulturno umetniško društvo C3). Zadnje čase veliko potuje med Goriškimi brdi, Ljubljano in Parizom.

Maša Ogrin, rojena leta 1986 v Ljubljani, je idealistka. Študij arhitekture ji pomeni reševanje izgubljenih potencialov prostora. Sodelovala je z različnimi društvi, ki se ukvarjajo s prostorsko problematiko, najljubša ji je izkušnja s kolektivom Prostorož, se udeleževala mednarodnih delavnic v sklopu EASE in sodelovala z gostujočimi profesorji, kjer jo je najbolj zaznamovala arhitekturna misel Finca Juhanija Pallasme. Pomagala je tudi pri pripravi dogodkov ob stoletnici rojstva Edvarda Ravnikarja in moderirala mednarodni simpozij na to temo. Ples, gledališče, literatura in poezija, so bili vedno del njenega vsakdana. Trenutno pod dvojnim mentorstvom domačega profesorja in profesorice krajinske arhitekture iz Münchenske fakultete pripravlja diplomsko delo. V njem se ukvarja z oblikovanjem začasnih prostorov, ki vzpostavljajo kontinuiteto trajnega. Arhitektura je zanjo le premik človeka skozi prostor.

Aleksander Vujović, rojen leta 1985 v Ljubljani,  je absolvent tamkajšnje Fakultete za arhitekturo, kjer je bil letos intenzivno vključen v organizacijo mednarodnega Arhitekturnega študentskega kongresa (ASK), na katerem je tudi moderiral predavanja. Raziskuje širše področje stanovanjske problematike. Z zanimanjem opazuje prostor okrog sebe in ga komentira. Ukvarja se še s prevajalstvom, ljubiteljsko pa tudi s fotografijo, šahom in kolesarjenjem.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.