Delavnica

Kamfest 2010 – Študentska delavnica o oblikovanju prostora

Kamnik

1. - 21. avgust 2010

V okviru projekta Kamfest 2010 je skupina Štajn pripravila tudi mednarodno interdisciplinarno arhitekturno delavnico.  Že od nedelje, 1. avgusta osemnajst tujih študentov arhitekture, krajinske arhitekture in grafičnega oblikovanja pod mentorstvom domačih in tujih strokovnjakov s področja arhitekture in urejanja prostora sodeluje pri celostni podobi festivalskega prostora.

Projekt oblikovanja festivalskega in mestnega prostora je urbani eksperiment, saj z začasnimi inštalacijami in posegi v mestno središče preizkuša nove uporabe prostore ter hkrati ljudi opozarja na ta prostor.  Gre za eksperiment  revitalizacije mesta s pomočjo festivalskega dogajanja. Za glavna izhodišča pri oblikovanju so si Štajnovci izbrali teme reciklaža, razgledanost in promet, večina inštalacij bo izdelanih iz odpadnih materialov, z novo prometno ureditvijo pa želijo spodbuditi tudi pešce in kolesarje.

Arhitekturna delavnica je organizirana v sodelovanju s Kulturnim društvom Priden možic, Fakulteto za arhitekturo, Občino Kamnik ter Agencijo za razvoj turizma in podjetništva Kamnik. Študentom so predavali:  Maša Cvetko iz skupine Prostorož, predstavnik Kamfesta Goran Završnik, scenografinja in kostumografinja Meta Hočevar ter češki arhitekt Zdenek Trefil.

Vabljeni na uradni zaključek in predstavitev rezultatov delavnice, ki bo v nedeljo, 8. avgusta 2010 ob 19.00 uri v Kamniku na Festivalskem trgu, kjer bo Skupina Štajn predstavila svoje delo  in rezultate.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.