Delavnica

U/V zvezek, prosim!

pred knjgarno Konzorcij

24. avgust med 16. in 19. uro

Kulturno ekološko društvo Smetumet je posledica kritičnega razmišljanja in prevpraševanja problematike odpadkov in odnosa družbe do okolja ter soljudi. Skozi spoj umetnosti, ekologije, oblikovanja in igranja problematiziramo posameznikov odnos do narave, potrošnje, odpadkov in sodobnega načina življenja.

Tokrat v zbirnem kovčku pred vhodom v knjigarno Konzorcij zbirajo stare šolske zvezke (popisani in porisani!) ter odrabljene pasove (strgani, zguljeni ali enostavno prečudaški za nošenje).

Z zbranimi artikli bodo 24. avgusta med 16. in 19. uro z dejavnico pred vhodom v Konzorcij aktivirali mimoidoče, nekaj dni kasneje pa še izložbo Konzorcija in njihove prodajne pulte.

Poigrali se bodo z vprašanjem zavijanja, pakiranja in prenašanja stvari in poiskali alternativne rešitve v reciklirani embalaži, ki jih boste kar na mestu izdelali iz starih zvezkov.
Nosilne vrečke, škrniclji, škatle in morebitne druge pogruntavščine, obogatene z mnogo zaprašenega znanja, bodo v času smetumetniške izložbe zamenjali obstoječ knjigarniški način pakiranja.

Dogodek smo omogočili KED Smetumet, knjigarna Konzorcij in MOL mladina.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.