Dogodki

Svetovna nagrada GA za trajnostno arhitekturo

Ljubljana, park Tivoli

01. september - 15. oktober 2010

1. septembra 2010 ob 19.00 uri bo v parku Tivoli v Ljubljani otvoritev razstave: Svetovna nagrada GA za trajnostno arhitekturo 2007, 2008, 2009 (Global Award for Sustainable Architecture 2007, 2008, 2009), ene izmed najprestižnejših svetovnih arhitekturnih nagrad za dosežke na področju trajnostne arhitekture. Nagrada predstavlja priznanje za svetovno znane arhitekte, ki se skozi svojo dolgoletno kariero z inovativnimi pristopi ukvarjajo z okoljsko problematiko ter problematiko globalne družbe, tako na Zahodu, v razvijajočih državah, v razvitih mestih kot v imenu najbolj ranljive populacije sveta. Avtorica ideje je arhitektka in profesorica Jane Revedin s soustanovitelji, organizatorka razstave v Sloveniji pa dr. Špela Hudnik, članica znanstvenega odbora nagrade.

Razstavo bosta otvorila ministrica za kulturo Majda Širca in župan mesta Ljubljane, Zoran Janković, na ogled bo do 15. oktobra 2010. Predstavljeni bodo projekti 15-ih svetovno znanih arhitektov, ki so z inovativnimi pristopi dali nov pomen estetiki, funkcionalnosti in družbeni odgovornosti. Razstava je sestavljena iz 120-ih avtorskih fotografij predstavljenih na panojih v Jakopičevem drevoredu in 15-ih filmov s portreti posameznih arhitektov predstavljenih v MGLCju.

Na koncu razstave bo fotografije projektov iz razstave moč tudi kupiti. Denar od prodaje fotografij pa bo namenjen ustanovitvi Centra za trajnostno arhitekturo, ki ga bodo na pobudo dr. Špele Hudnik in Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, med drugimi soustanovila tudi podjetja, ki aktualno razstavo podpirajo.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.