Novice

Objavljen razpis za nagrado Piranesi 2010

04.09.2010

Organizacijski odbor Piranskih dnevov arhitekture je objavil razpis za nagrado Piranesi 2010. Namen razpisa je izbor realiziranih arhitekturnih del, ki se bodo na mednarodni arhitekturni razstavi v sklopu Piranskih dnevov arhitekture 2010 potegovali za nagrado Piranesi 2010. Na razpis so lahko predlagane arhitekturne stvaritve slovenskih arhitektov, ki so bile dokončane v letih 2009 in 2010.

Predlogi naj bodo utemeljeni in predstavljeni na način, ki omogoča najbolj verno predstavitev arhitekturne stvaritve:

- Največji format predstavitvenega gradiva je A3 format, max. 5 listov.
- Prikazani naj bodo situacija, tipični tlorisi in prerezi.
- Minimalno 2 fotografiji morata prikazati projekt v širšem kontekstu, v katerem se nahaja.
- V primeru, da gre za dozidavo ali nadzidavo, morata mininimalno 2 fotografiji prikazati stik obstoječega in novega objekta.
- Minimalno 3 fotografije morajo predstaviti projekt.

Predlogi naj vsebujejo:

- ime avtorja oziroma avtorske skupine
- ime projekta, lokacijo in leto realizacije
- ime fotografa
- ime kontaktne osebe, naslov, e-mail naslov in številko mobilnega telefona

Rok za oddajo predlogov je 20.9.2010. Pošljite jih na naslov: Obalne galerije Piran, »Razpis za nagrado Piranesi 2010«, Tartinijev trg 3, SI-6330 Piran.

Izmed prispelih predlogov bo slovenski selektor, arhitekt Dean Lah oblikoval selekcijo sedmih projektov, ki bodo novembra 2010 razstavljeni na mednarodni arhitekturni razstavi za nagrado Piranesi 2010. O izboru bodo sodelujoči na razpisu obveščeni najkasneje 29.9.2010. Izbrani arhitekti bodo morali pripraviti in poslati razstavne plakate ter CD z visoko-resolucijskimi fotografijami (jpg) in tekstualnim opisom projekta na Obalne galerije Piran do 15.11.2010. Natančne informacije jim bodo poslane na njihov e-naslov.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.