Razstava

Kako se napiše supermesto?

16 prostorskih napisov skupine prostoRož

Titov trg Velenje

16. september 2010 ob 18ih

je ime projekta, ki ga skupina prostoRož to jesen pripravlja v Velenju. Nastal je na povabilo Mestne občine Velenje. Njegova otvoritev bo v četrtek, 16. septembra, ob 18. uri na Titovem trgu v Velenju, postavitve pa bodo v Velenju ostale do sredine oktobra in/ali še dlje.

16 prostorskih napisov, ki izpostavljajo ključne kvalitete mesta, bo postavljenih na različnih lokacijah. S projektom želijo tako domačine kot obiskovalce spomniti na ključne posebnosti modernističnega mesta in jih povabiti na zanimiv sprehod po Velenju.

“Projekt je nastajal približno pol leta, intenzivneje zadnja dva meseca, ko smo po različnih koncih Slovenije zbirali materiale za napise. Razmeroma velike prostorske napise – nekatere črke so velike tudi 20 m – sestavljajo različni materiali. Zbirali smo odpadne smuči, palete, avtomobilske in sobne zvočnike, iskali oranžno gradbiščno ograjo, različni proizvajalci so prispevali instalacijske cevi, peno in pvc žaklje, bližnji kamnolom pa prispeva kamenje”, pravi Ana Grk iz ekipe prostoRož.

Teden dni pred otvoritvijo se je ekipa prostoRoža takorekoč preselila v Velenje, kjer jim je občina zagotovila ogromno delavnico za pripravljalna dela. Pri pripravi materialov za napise so jim prijazno pomagali tudi študentje in dijaki, v tem tednu pa že začenjajo z izvedbami na posameznih lokacijah. Postavitve bodo v Velenju ostale do sredine oktobra in/ali še dlje.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.