Razstava

Sadar + Vuga: 6 gradbišč

Mala galerija - Moderna galerija, Slovenska cesta 35, Ljubljana

17. september - 17. oktober 2010

V petek, 17. septembra 2010, ob 20.uri se v Mali galeriji odpira razstava projektivnega biroja Sadar Vuga arhitekti.

Razstavo bo odprl prof. Janez Koželj, podžupan mesta Ljubljana.

Razstava v Mali galeriji predstavlja šest njihovih glavnih projektov: Gospodarsko zbornico Slovenije (1999), panoramski vrt GZS (2004), oglaševalsko agencijo Futura, (2000), vodnjak v Solkanu (2001), prizidek Narodne galerije (2001, 2008) in Športni park Stožice (2010).

Razstava jemlje pod drobnogled načrtovanje in izgradnjo projektov vse od začetne idejne zasnove do končne realizacije ter obenem razkriva tudi pričakovane in nepredvidene spremembe, do katerih je pri posameznih projektih prišlo. Pri tem se pokažejo vodilni koncepti načrtov – ki jih imenujejo »formule« – pri posameznih projektih, o katerih je mogoče razmisliti in jih instrumentalizirati za prihodnje projekte. Razstava na ta način omogoča podroben vpogled v delo; s tem presega običajne arhitekturne razstave in predstavlja bogatejšo platformo diskurza, ki spet poudarja namen biroja SADAR + VUGA, da delujejo v okviru družbene in politične vloge arhitekture ter odgovornosti, ki se jo ti arhitekti jasno zavedajo.

V sklopu razstave bo premierno predstavljena demo verzija dokumentarnega filma o izgradnji nogometnega stadiona in večnamenske športne dvorane v športnem parku Stožice režiserja Damjana Kozoleta.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.