Dogodki

Dnevi odprtih vrat pasivnih hiš

13. - 14. november 2010

Konzorcij pasivna hiša in Fakulteta za arhitekturo pripravljata od 12. do 14. novembra 2010 Dneve odprtih vrat pasivnih hiš. S tem se pridružujeta vsakoletni akciji, ki že nekaj let poteka v Avstriji, Nemčiji, tudi Hrvaški, ko si je možno ogledati številne pasivne hiše po različnih krajih. Dnevi odprtih vrat pasivnih hiš se bodo pričeli na Fakulteti za arhitekturo s predavanjem o pasivni hiši in možnostih financiranja (12. november ob 16.30) in nadaljevali z obiskom pasivnih hiš 13. in 14. novembra. Sočasno se bodo vrstili spremljevalni dogodki v podjetjih, članih Konzorcija pasivna hiša.

Ogledati si bo mogoče skoraj 20 pasivnih in 4 nizkoenergijske hiše po vsej Sloveniji. Odprte bodo 13. in 14. novembra, načeloma med 9.00 in 12.00 ter 14.00 do 18.00 uro. Posebnih omejitev za oglede pasivnih hiš ni, obvezna pa je predhodna prijava na elektronski naslov, ki je naveden pri vsaki hiši (glej seznam hiš). Navesti je treba čas pričakovanega obiska, da se obiskovalce lahko razporedi. Omejitve števila ogledov ni, od obiskovalcev pa se seveda pričakuje uvideven ogled pasivne hiše.

Dnevi odprtih vrat pasivnih hiš so priložnost, da se čim več ljudi v živo spozna z energijsko najbolj varčnimi zgradbami.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.