Natečaj

Odpadki niso smeti

26. oktober - 22. november 2010

Ministrstvo za okolje in prostor in Kulturno ekološko društvo Smetumet v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki poteka letos od 20. do 28. novembra, razpisujeta

NATEČAJ Z NASLOVOM

»ODPADKI NISO SMETI«,

za izdelavo najizvirnejšega izdelka iz materialov, ki bi slej ko prej končali v enem od košev za odpadke. Največ štejejo inovativne in uporabne ideje.

Zainteresirani naj najkasneje do ponedeljka, 22. novembra 2010 do 23.00 ure na spletni naslov odpadkinisosmeti@gmail.com pošljejo naslednje:

• NAJVEČ TRI FOTOGRAFIJE ENEGA VAŠEGA AVTORSKEGA IZDELKA, skladnega s temo natečaja. Dimenzije izdelka, uporabljeni material(i) in namembnost so poljubni. Fotografije naj ne bodo računalniško obdelane, njihova priporočljiva velikost je 800 X 600 točk, poimenovane pa naj bodo s svojim imenom in priimkom ter zaporedno številko (npr: nina.brle1.jpg, nina.brle2.jpg,…).

• OPIS AVTORSKEGA IZDELKA (iz česa je narejen, za kaj se uporablja, izvor surovine zanj, ipd…),

• NAMIG ZA UKREP (nasvet za spremembo osebne vsakdanje navade, ki je privedel do zmanjšanja odpadkov),

• OSEBNE PODATKE (ime, priimek, telefonska številka ali e-naslov).

Kako bo potekala izbira najboljših?

Posebna strokovna žirija bo 24. novembra 2010 izbrala 3 najboljše avtorske izdelke, pri čemer bo upoštevala:

• skladnost z razpisano temo;

• uporabnost novonastalega izdelka;

• inovativnost, ustvarjalnost, tehnično dovršenost;

• uporabnost namiga za zmanjšanje odpadkov.

Imena zmagovalcev in njihove fotografije bodo objavljene na spletnih straneh Ministrstva za okolje in prostor ter Kulturno ekološkega društva Smetumet (www.smetumet.com).

Ožji izbor del bo predstavljen na razstavi v Ljubljani predvidoma decembra (natančen čas in kraj bo sporočen naknadno), prvi trije najboljši pa bodo prejeli priznanje in simbolično nagrado.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na: Barbaro Šubic, Ministrstvo za okolje in prostor (01/478 -7305, barbara.subic@gov.si)

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.