Razstava

RCR Arquitectes

Otvoritev razstave

Galerija Dessa

28.2.2011 ob 20h

Rafael Aranda, Carme Pigem in Ramon Vilalta so leta 1987 ustanovili arhitekturni biro RCR ARQUITECTES v Olotu. Nagrajeni so bili z Nacionalno nagrado 2005 za arhitekturo v Kataloniji, prejeli so naziv »častnega viteza umetnosti in literature 2008« (Chevalier de l’ordre des art set des lettres 2008) republike Francije, so častni člani Ameriškega inštituta za arhitekturo (AIA) od 2010, letos pa so prejeli mednarodno nagrado v Belgiji (Belgian Building Awards 2011).

Od leta 1989 so svetovalci za arhitekturo Narodnega naravnega parka vulkanskega območja La Garrotxa, ukvarjajo pa se tudi z urbanizmom in študijskimi projekti, ter so avtorji večjega števila esejev in člankov o arhitekturi in krajini.

Zmagali so na različnih mednarodnih natečajih, nazadnje za Soulages muzej v Franciji, za mediateko Waalsekrook v Gentu (Belgija) in za novo sodišče v Barceloni. Za svoje delo so prejeli več priznanj, nazadnje mednarodno nagrado za razstavo »Hammershøi in Dreyer«, v C.C.C.B v Barceloni. Njihovo delo je bilo razstavljeno ob različnih priložnostih, nazadnje na razstavi High-Tech & Tradition v Design centru v Tokiju.

Vrhunec predstavlja njihova predstavitev v reviji El Croquis št.138 »RCR Arquitectes 2003-2007; Značilnosti narave«.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.