Konferenca

Ne več Ne manj

Arhitekturni simpozij v MAO

Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Pot na Fužine 2, Ljubljana

Petek, 1. april 2011, od 10. do 18. ure

Letošnji arhitekturni simpozij v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje bo namenjen raziskovanju manevrskega prostora sodobnih arhitekturnih praks. V času, ko navzočnost arhitekture presega vsakdanjik in hkrati izgublja pomen, je zelo pomembno ponovno določiti razpon delovanja, ki arhitekturi dejansko pripada. Kaj je nič več in nič manj? Katere temeljne dobrine, ki jih ni mogoče skrčiti, lahko in mora arhitektura zajeti, da bi kar najbolje prispevala k oblikovanju našega sveta? Katerim vidikom svojega domnevnega bistva se lahko arhitektura odpove in katere mora za vsako ceno braniti?

Na simpoziju, ki ga MAO organizira skupaj z zavodom Ark in Fakulteto za arhitekturo, bodo sodelovali štirje arhitekti z mednarodno prakso, arhitekturni kritik in kustos: Jacob van Rijs, MVRDV, Rotterdam; Mark Lee, Johnstonmarklee, Los Angeles; Duncan Lewis, scape architecture, Bordeaux; Jörg Leeser, BeL, Köln; in Philip Ursprung, predstojnik Oddelka za zgodovino in teorijo arhitekture, ETH Zürich. Govorili bodo o tem, kako pri svojem delu rešujejo ta vprašanja.

Simpozij sta kurirala Ilka in Andreas Ruby, textbild, Berlin, ki ga bosta tudi vodila. Cena vstopnic je 19 € / 10 € (študenti). Vstopnice so na prodaj na blagajni MAO, Pot na Fužine 2, Ljubljana. Možna je tudi rezervacija in nakup kart s prijavnico, ki jo najdete na spletnih straneh MAO Vstopnice bodo na voljo do zasedbe prostih mest.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.