Dogodki

Primerjalna analiza mestnih prometnih politik

predavanje Vincenta Meerschaerta

Veliki sejni dvorani ljubljanske Mestne hiše

11. marec 2011, 10:30

V petek, 11. marca 2011, med 10.30 in 12.00 v Veliki sejni dvorani ljubljanske Mestne hiše  bo v okviru programa Civitas Elan Odprta akademija potekalo predavanje ”Primerjalna analiza mestnih prometnih politik – primeri dobrih praks”. O najboljših prometnih politikah v evropskih mestih bo govoril gospod Vincent Meerschaert iz gentskega podjetja Traject.

Na predavanju v angleškem jeziku bo gostujoci prometni strokovnjak predstavil studijo mestnih prometnih politik, ki jo je naročila flamska vlada in vključuje Bologno, Freiburg, Groningen, Nantes, Odense, Stockholm, York in dr. Projektna skupina je mesta analizirala po posameznih korakih mestnih politik, od vizije in strategije do implementacije in ocene. Vsako mesto je najprej temeljito proučdila, opazovala potovalne navade ljudi in ocenila mobilnost v mestu, nato se je srecala z oblikovalci in izvajalci prometnih politik, jim razdelila obsežne vprašalnike ter z njimi razpravljala o pristopu k mobilnosti. Pozornost so namenili tudi tistim, ki so bili kritični do aktualne prometne politike, kot so okoljske skupine, kolesarska društva, avtomobilska združenja, ponudniki javnega prevoza in drugi, ter zabeležili njihova mnenja in komentarje.

Udeležence bo ob 10.30 pozdravil ljubljanski župan, gospod Zoran Janković. Predstavitev bo dobra podlaga za razpravo o tem, kako je mogoče prometno politiko v Mestni občini Ljubljana uspešneje izvajati in spremljati njene rezultate.

Vincent Meerschaert je med letoma 1988 in 1992 Studiral sociologijo na Univerzi v Gentu, nadaljnje leto pa ekonomijo na Katoliški univerzi Leuven. Od leta 1998 do 2000 je bil zaposlen v belgijskem podjetju za javni potniški promet De Lijn, od maja 2000 pa kot prometni svetovalec v podjetju za upravljanje mobilnosti Traject. Med drugim se ukvarja z mobilnostnimi nadrti za razne organizacije in vedje dogodke, trajnostnimi mobilnostnimi nacrti za mesta, poro0anjem o ucinkih mobilnosti in marketinškimi prijemi v povezavi s temi pojmi Razvija tudi mobilnostne rešitve >po meri<, tako za podjetja kot mestne oblasti.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.