Novice

Kulturna četrt Tabor

14.03.2011

Pretekli teden so v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana izpeljali ustanovno sejo društva Kulturna četrt Tabor (KČT). Ideja o kulturni četrti na tem področju je zorela že nekaj časa, 1. marca 2011 pa so mrežo tudi formalizirali.

KČT sestavljajo raznolike organizacije iz območja Tabora, ki se ukvarjajo s kulturo, izobraževanjem, trajnostnim razvojem in prostorsko problematiko. Namen ustanovitve je predvsem okrepljeno sodelovanje vseh posameznikov in organizacij na področju kulturnih aktivnosti in vključevanje lokalnega prebivalstva v dejavnosti in vsebine, ki se predstavljajo v tej četrti. Poskušali bodo naslavljati tudi probleme s področja trajnostnega razvoja, s katerimi se, tako kot vse druge, sooča tudi soseska Tabor; strokovno podporo glede tega vprašanja nudita Inštitut za politike prostora in društvo Focus.

Načrtujejo tudi občasno izdajanje skromne publikacije “Tabor”, ki bo vsebovala informacije in zgodbe o četrti in KČT. Organizacije, ki javnosti ponujajo kulturne vsebine, pa načrtujejo tudi bolj usklajeno delovanje pri promociji in skupno ponudbo kulturnih vsebin. Že od same ideje nastanka KČT uživa močno podporo predstavnikov Četrtne skupnosti Center, s katerimi bodo sodelovali tudi pri konkretnih aktivnostih v letošnjem letu.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.