Konferenca

Ljubljanski dnevi Orisa

5. zaporedni mednarodni simpozij arhitektov v slovenski prestolnici

Cankarjev dom, Ljubljana

19. maj 2011, ob 15:00

Mednarodni simpozij arhitekture letos že petič v svoji tradicionalni seriji v soorganizaciji Oris Hiša arhitekture in Zavoda Trajekt.

Na podlagi zelo pozitivnega odziva bralcev revije za arhitekturo in kuluro Oris na tematike urbanizma, arhitekture, oblikovanja, fotografije ter kulturne dediščine, bo Ljubljana v četrtek, 19. maja 2011 ponovno postala svetovni center arhitekture.

Mednarodni simpozij arhitektov Ljubljanski dnevi Orisa že petič zapovrstjo prinaša v Ljubljano stik s svetovnimi metropolami in sodobno svetovno arhitekturno sceno. Simpozij je zastavljen kot niz predavanj priznanih arhitektov, ki skozi predavanja in vizualno predstavitvijo izrazijo svoje videnje oziroma dojemanje arhitekture, oblikovanja in kulture ter tako predstavijo deželo iz katere prihajajo hkrati pa se dotaknejo problemov, s katerimi se srečujejo pri realizaciji svojih del, ter naredijo primerjavo s trenutno situacijo v našem okolju. Ta simpozij je zaradi sedaj že tradicionalnega navdušenja občinstva lani v Cankarjevem domu obiskalo več kot 600 ljudi.

Na Ljubljanskih dnevih Orisa 5 se bodo predstavila sledeča svetovno priznana imena iz sveta arhitekture:

Miha Kajzelj, Slovenija
Lada Hršak, Hrvaška
Heinz Tesar, Avstria
Mansilla+Tuñón, Španija

Dogodek bo moderiral Matevž Čelik.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.