Razstava

In memoriam. Vojteh Ravnikar

Razstava del arhitekta Vojteha Ravnikarja, tokrat na beneški univerzi IUAV

17. - 31. 05. 2011

Otvoritev razstave In memoriam. Vojteh Ravnikar bo potekala v torek 17. maja 2011 ob 17.00 uri v razstavnem prostoru Gino Valle na

Univerzi IUAV v Benetkah. Odprta bo do 31. 05., in sicer vsak dan od 9.00 ure do 19.30 ure, v soboto in nedeljo zaprto.

Ob 15.00 uri bo v prostorih Univerze IUAV predavanje arhitekta Roberta Potokarja z naslovom: Vojteh Ravnikar – slovenski arhitekt.

Na razstavi so predstavljena dela, nastala v biroju, v katerem je arhitekt Ravnikar deloval, med leti 2000 in 2010. Med njimi je posebej izpostavljeno delo Zimskega dvorca na Blokah, s katerim je Vojteh Ravnikar zaključil svojo življenjsko pot in ustvarjanje. Projektantsko delo je začel leta 1977 v projektivnem biroju Kraškega zidarja v Sežani, kjer je osnoval tudi skupino Kras. V Ljubljani je istočasno ustanovil lasten biro, kjer se mu je leta 1990 pridružil arhitekt Robert Potokar. Od leta 2000 biro deluje na Rimski cesti 8. Leta 2003 sta skupaj tudi formalno ustanovila podjetje Ravnikar Potokar arhitekturni biro d.o.o.

V ljubljanskem biroju se je v tem času zvrstilo več generacij študentov, arhitektov in nešteto sodelavcev, brez katerih ne bi uspeli izvesti vseh raznolikih in zahtevnih projektov. Večino dela je pridobljenega z udeležbo na javnih natečajih, le posamezni manjši projekti so posledica neposrednih naročil. Biro pokriva širok razpon projektiranja: od manjših nalog – enodružinskih hiš in prenov do projektov velikega merila – šol v Celju, Grosupljem in na Bledu, športne dvorane v Sežani, niza poslovnih stavb ob Masarykovi cesti v Ljubljani, stavb s kulturnim programom in leta 2010 dokončane stanovanjske stolpnice v Novi Gorici.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.