Novice

Arhitekturna zgodovina. Med starim in novim

Tretji bienalni posvet o arhitekturni zgodovini

16.06.2011

Oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Restavratorski center Zavoda za varstvo kulturne dediščine vabijo na tretji bienalni posvet o arhitekturni zgodovini – simpozij Arhitekturna zgodovina. Med starim in novim, ki bo potekal od 24. do 26. novembra 2011 v Ljubljani.

Tako kot prvi dve je tudi tretje srečanje namenjeno povezovanju različnih strok, ki se ukvarjajo z arhitekturno zgodovino ter arhitekturo in urbanizmom. Izpostavljen bo odnos do starejše arhitekture tako danes kot v preteklih obdobjih: odnos javnosti do novogradenj in starejše arhitekture, odzivanje arhitektov in naročnikov na obstoječe starejše arhitekture pri načrtovanju novih, citiranje starejših oblik, pa tudi vprašanja, povezana z restavratorskim in konzervatorskim delom (tudi v preteklosti), še posebej pri intervencijah v spomeniško gradivo. Sodelovanje je že potrdilo nekaj vabljenih predavateljev iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Vabljeni so umetnostni zgodovinarji, arhitekti, konservatorji in vsi ostali, ki se ukvarjate z arhitekturno zgodovino, da pošljete predloge za referate (okvirni naslov predavanja in eno stran povzetka) najkasneje do 15. julija 2011. Na simpoziju bo časa za vsako predstavitev 20 minut, dopolnjeni in razširjeni referati pa bodo objavljeni v znanstveni monografiji, ki bo izšla do naslednjega simpozija v letu 2013.

Prijave s povzetki lahko pošljete na naslov arhitekturna.zgodovina@gmail.com.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.