Dogodki

Okolju prijazno oblikovanje: bomo sprejeli izziv?

mednarodno srečanje

CUK Kino Šiška, Trg Prekomorskih brigad 3, Ljubljana

22. junij 2011

V času povečanega pritiska na okolje se hkrati soočamo tudi s posledicami ekonomske in finančne krize. Bi lahko z bolj premišljenim oblikovanjem izdelkov zmanjšali njihove škodljive vplive na okolje in hkrati prav zaradi tega postali tudi poslovno bolj uspešni, bolj inovativni, manj potratni in manj odvisni od vedno dražjih surovin in energije?

Da bi okolju prijazno oblikovanje postalo vodilno, bomo morali premagati kar nekaj izzivov – od izobraževanja oblikovalcev in krepitve njihove vloge, do motiviranja podjetij za vlaganja v nove, inovativne pristope, ki združujejo podjetniške, okoljske in družbene koristi. Potrebujemo tudi primerne politike države, da bo sposobna zagotavljati sinergije med gospodarstvom, znanostjo, kulturo in okoljem.

Mednarodno srečanje OKOLJU PRIJAZNO OBLIKOVANJE poteka v okviru projekta C2CN, v katerem Slovenija sodeluje z desetimi partnerskimi regijami iz vse Evrope. Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa INTERREG IVC.

V prvem delu srečanja bodo predstavljeni pristopi, ki ga za spodbujanje okolju prijaznega oblikovanja uporabljajo v Belgiji in Franciji. Popoldanski del je namenjen iskanju idej in ukrepov za prenos primerov dobrih praks.

Natančen potek dogajanj in opis delavnic se nahajalo v pdf priponki.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.