Novice

Sodelovanje pri iniciativi Odprte hiše Slovenije

Vabilo prostovoljkam in prostovoljcem

06.09.2011

Letos Hiša arhitekture, ki deluje v okviru Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije že drugič zapored organizira dogodek Odprte hiše Slovenije, ko javnosti za dva dni odpiramo vrata dobre arhitekture po celo Sloveniji. Lani smo odprli vrata 45 objektov, letos jih nameravamo odpreti okoli 100, pripravljamo pa tudi spremljevalne dogodke. Smo del mednarodne iniciative Open House Worldwide.

Vsak objekt bo odprt po eno ali dve uri med vikendom 8. in 9. oktobra. Oglede po objektih bodo vodili avtorji arhitekture ali lastniki objekta. Za usmerjanje obiskovalcev na ogledih in podajanje informacij o dobri arhitekturi, njenem vplivu na izboljšanje kvalitete bivanja pa iščejo pomoč arhitektov ali študentov arhitekture, ki bi jih sodelovanje zanimalo. V kolikor ste prepričani, da lahko dobra arhitektura izboljša naše življenje in bi želeli sodelovati na projektu, se pridružite ekipi Odprte hiše Slovenije.  Pišite lahko na e-mail naslov ali pokličite na navedeno telefonsko številko.

Organizatorji želijo ljudem omogočiti izkušnje v kakovostnih objektih. Bolj osveščeni uporabniki zahtevajo tudi bolj kakovostno urejen prostor.

Rok prijave: 20. 09. 11
Kontakt:
Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije,
Hiša arhitekture, Vegova 8, 1000 Ljubljana, Slovenija
tel: 041 39 55 28
e-mail Kristina Dešman: kristina.desman@zaps.si
www.odprtehiseslovenije.org
Vir podatka: ZAPS

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.