Dogodki

Odprte hiše Londona

London

17., 18. oktober 2011

London 17. in 18. septembra  letos že devetnajstič zapored odpira vrata dobre arhitekture javnosti. Cilj iniciative je bil dvigniti ozaveščenost javnosti o arhitekturi Londona. Namen pa je bil odpreti stavbe ali njihove dele, ki javnosti načeloma niso odprte. Ta direktna izkušnja naj bi bila ena od ključnih, ki naj bi pomagala, da bi bila javnost bolj osveščena, vpletena in pripravljena na dialog pri urejanju in gradnji prostora.
V devetnajstih letih se je delo organizacije in vpliv zelo povečal. Sedaj vključuje razvoj, svetovanje, usmeritve, izobraževanje in kampanje, v katerih sodelujejo strokovnjaki iz industrije, politiki in širša javnost – vključno z mladostniki, ki predstavljajo bodoče naročnike.

Lani se je iniciativa Open House London (Odprte hiše Londona) preimenovala v organizacijo Open City (Odprto mesto), saj so aktivnosti presegle zgolj odpiranje stavb in je bilo v dogodke vpletenih mnogo več različnih akterjev s področja urejanja, načrtovanja, odločanja in izobraževanja o gradnji in bivalnem okolju.

Letos bodo ponovno odprli več kot 700 objektov in spremljevalnih dogodkov. Lani pa je več kot 89% udeležencev izjavilo, da je dogodek najboljši način za pridobivanje izkušenj in vključevanje v dialog o arhitekturi Londona.

Naslednji dogodki v okvirju Open house Worldwide bodo potekali:
15.-18. septembra v Helsinkih,
7.-9. oktobra v Dublinu
8.-9. oktobra v Sloveniji
15.-16. oktobra v New Yorku
15.-16. oktobra v Galwayu
15.-16. oktobra v Chicagu,
22.-23. oktobra v Barceloni in
4.-5. novembra v Jeruzalemu.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.