Dogodki

Razkriti obrazi rasizma

Poster Festival Ljubljana '11

Ljubljana

16. - 20. september 2011

Med 16. in 20. septembrom bo Ljubljana že drugič postala prizorišče festivala plakata. Rdeča nit festivala bo tokrat boj proti rasni nestrpnosti in diskriminaciji. Številni svetovno znani oblikovalci bodo na ljubljanskih predavanjih spregovorili o družbeni angažiranosti svojega dela, pa tudi o oblikovanju na splošno. Njihova dela bodo med 19. septembrom in 14. oktobrom na ogled v Narodni galeriji.

Priznani oblikovalci pa ne bodo edini, ki bodo razstavljali svoja dela. Posebna razstava z naslovom Mladi, študentska dela bo predstavila dojemanje rasizma skozi oči mladih oblikovalcev, zanemarjeni pa ne bodo niti najmlajši, ki so svoje plakate na temo rasizma oblikovali na delavnicah partnerice festivala, Amnesty International Slovenije. Skupaj bo razstavljenih več kot 300 plakatov 250 različnih avtorjev.

Festival že drugič organizira Fundacija Brumen s pomočjo sredstev EU, pri organizaciji pa so sodelovale tudi evropske visokošolske institucije (akademije) in Pariza, Varšave in Groningena.

Za predavanja častnih gostov – Alexa Jordana, Lube Lukove, Piotra Młodożenieca, James Victora, U. G. Sata in Ostengruppe – lahko dobite brezplačne vstopnice na elektronskem naslovu vstopnice@posterfestivalljubljana.si, več informacij o gostih, razstavah, filmskih projekcijah, katalogih, časopisu in ostalih spremljevalnih festivalskih dogodkih, pa najdete na http://www.posterfestivalljubljana.org/2011.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.