Dogodki

Konferenca KIP – konferenca za inovativne in podjetne

Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani (Kongresni trg 12)

29. september 2011

Konec meseca, 29. septembra, od 9. ure dalje v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani bo potekala konferenca KIP – konferenca za inovativne in podjetne. Konferenca, ki jo pripravljata Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI), bo letos posvečena inovacijskemu procesu. V okviru konference pa se bo predstavil tudi novoustanovljeni Center za prenos tehnologij Univerze v Ljubljani, ki bo izvajal podporo komercializaciji raziskovalno razvojnih dosežkov raziskovalcev in študentom Univerze v Ljubljani.

Na konferenci bodo domači in tuji predavatelji prav tako odgovorili na vprašanja, kaj pravzaprav je inovacijski proces, kakšna je razlika med invencijo in inovacijo in kako svojo inovacijo predstavimo trgu. Poleg tega bodo tudi predstavili dobre prakse prenosa tehnologij, udeležence seznanili z možnostmi virov financiranja ter metodami učinkovite komunikacije, ki je vsekakor pomemben del uspešnega procesa inoviranja. Svoj pogled na komercializacijo znanja na fakulteti pa bodo predstavili tudi trije podjetniki dr. Klemen Španinger (DiaGenomi d.o.o.), dr. Domen Leštan (Envit d.o.o.) in Luka Birsa (Visonect d.o.o.), katerih inovativne ideje so se porodile že na fakulteti.

Za vse, ki se želijo bolje spoznati z izdelavo poslovnega načrta, pa bo potekala tudi delavnica, ki bo potekala vzporedno s programom konference. Skupaj s strokovnjaki na tem področju bodo udeleženci delavnice prediskutirali vsa poglavja, se posvetili najpomembnejšim delom in našteli nekaj trikov, kako si olajšati pisanje poslovnega načrta. Število udeležencev delavnice je omejeno, zato se je nanjo dobro čim prej prijaviti.

Vstop na konferenco je brezplačen, prijave pa bodo na spletni strani LUI odprte do 28. septembra.


Rektorjeva nagrada za naj inovacijo UL

Raziskovalci in študentje pozor, tudi letos vas Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator vabita k sodelovanju pri Rektorjevi nagradi za naj inovacijo UL!

Če sami ali skupaj s svojo ekipo razvijate inovative tehnološki ali netehnološki produkt ali storitev, imate poleg bogate denarne nagrade precej dobrih razlogov, da se pridružite:

Za vas so pripravili praktične delavnice, na katerih predavajo priznani slovenski strokovnjaki. Na delavnicah boste prejeli vsa nujno potrebna znanja, ki vam bodo prišla prav pri komercializaciji vaše podjetniške ideje. In takoj ob prijavi boste dobili dostop do LUIjeve spletne učilnice, kjer vas čaka ogromno informativnih predavanj o komercializaciji inovacij, zaščiti intelektualne lastnine, marketingu, podjetništvu…

Pomagali vam bodo spisati odličen poslovni načrt, s katerim boste preverili potencial vaše inovacije, analizirali trg in ovrednotili vašo inovacijo.

V zvezi z razvojem vaše inovacije boste dobili strokovno svetovanje in mentoriranje.

In navsezadnje… prislužite si lahko 3000, 2000 ali 1000 eur!

Prijave zbirajo do 18. oktobra 2011. Vsi, ki bodo do tega datuma prijavili svojo idejo, bodo lahko obiskovali brezplačne delavnice za izdelavo poslovnega načrta, preko katerega se bodo lahko uvrstili v nadaljnji krog tekmovanja. Razglasitev zmagovalcev bo v okvru Tedna Univerze v Ljubljani v začetku decembra.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.