Natečaj

Grafični umetniški projekt v MGLC

do 2. december 2011

Mednarodni grafični likovni center razpisuje natečaj za prijavo grafičnih projektov, ki jih želijo umetniki izdelati v tehniki sitotiska, litografije, tehnikah globokega tiska: jedkanica, akvatinta, mezzotinta, suha igla in kombinacija naštetih tehnik.

Natečajna prijava mora vsebovati:

- vsebinski in slikovni predlog projekta/risba,

- finančni razrez stroškov projekta,

- biografske podatke avtorja.

IZVEDBA PROJEKTA V GRAFIČNIH DELAVNICAH

Uvod:

Izbrani kandidat/i lahko samostojno ali s tehnično podporo tiskarjev izvedejo svoj projekt v grafičnih delavnicah MGLC.

O vsebinah:

Tema za projekt ni vnaprej predpisana ali zamišljena. Od kandidatov/kandidatk, ki se bodo prijavili na natečaj, pričakujemo, da predložijo projekte/risbe, ki bodo omogočali prenos v grafiko ali serijo odtisov (ki bodo izvedljive) v navedenih tehnikah. Pričakujemo, da kandidati/kandidatke poznajo naravo ustvarjanja v omenjenih grafičnih tehnikah.

Postopek pred izpeljavo tiska:

Na podlagi natečajnih predlogov in pogovorov z avtorji bo komisija izbrala ustreznega kandidata/e in mu/jim omogočila izdelavo projekta.

Medsebojne obveznosti

MGLC bo izbranemu/im kandidatu/om pokril stroške priprave na tisk in tiska izbranega projekta. Med avtorjem in MGLC bo podpisan založniški dogovor o delitvi del iz naklade.

Pričakovanja:

Natečaj je zamišljen kot izhodišče za raziskovanje tradicionalne grafične produkcije in njeno vpetost v sodobne vizualne umetniškem prakse.

Datumi:

Oddaja natečajnih predlogov: 2. 12. 2011

Izbor umetnikov: 16. 12. 2011

Izvedba projekta/dela: v letu 2012

Prijave lahko avtorji pošljejo do 2. 12. 2011. Dodatne informacije: Petra Klučar, petra.klucar@mglc-lj.si, t: 01 24 13 808

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.