Dogodki

Pozdrav iz ljubljanskih parkov

Prizori mestnih parkov skozi objektiv Luka Vidica

Razstavišče Krakovski nasip

Maja Simoneti

25.11.2011-02.02.2012

Med 25. novembrom 2011 in 2. februarjem 2012 bodo na Krakovskem nasipu razstavljene podobe ljubljanskih mestnih parkov ujete skozi objektiv Luka Vidica. Ljubljana je zeleno mesto.

Mestni parki in vrtovi skupaj z gozdovi in obrežji rek predstavljajo plemenito strukturo, ki bogati podobe mesta in predvsem kakovost življenja v mestu. Zadnja leta se površina parkov ni toliko povečala kot sta se spremenila njihovo stanje in obiskanost. Prenovljeni, novo urejeni in dobro vzdrževani mestni parki ter druge javne ureditve so postali povsem nova, množična prizorišča vsakdanjega življenja in številnih prireditev. Danes se dogodki in obiskovalci iz tradicionalno privlačnih Tivolija, nabrežij Ljubljanice, Rožnika, Poti spominov in tovarištva, širijo v nova Severni in Šmartinski park ter v novo odkrite Botanični vrt, park Tabor in ob Gradaščico.

Ideja razstave Pozdrav iz ljubljanskih parkov je preprosta. V sivini pozne jeseni in zime naj gledalca prizori iz vsakdanjega življenja v zelenem mestu spomnijo na prijetni čas sproščenega bivanja na prostem in predvsem na dragocenost mestnega zelenja. Obiskovalci lahko iz besedila, ki spremlja razstavo izvedo tudi nekaj zanimivih podrobnosti o mestnih zelenih površinah.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.