Dogodki

(DO)DANO

Razstava del Arhitekture Krušec

Galerija Dessa, Židovska steza 4, Ljubljana

5. december 2011, ob 20:00

V ponedeljek 5. decembra ob 20:00 se v Galeriji Dessa odpre razstava (DO)DANO. Gre za razstavo s sedmimi izbranimi deli iz devetletnega delovanja biroja Arhitektura Krušec, ki ga vodijo Lena in Tomaž Krušec ter Vid Kurinčič.

Arhitektura Krušec je arhitekturni biro, ki se vztrajno pojavlja na slovenskem arhitekturnem prizorišču in se tudi vse bolj uveljavlja. V zadnjem času so prejeli Plečnikovo nagrado za novo stavbo biotehnične fakultete v Ljubljani, redno dobivajo »svinčnike«, nagrado, ki jo podeljuje ZAPS, prenovljena mestna tržnica v Celju pa je prišla v ožji izbor za Evropsko nagrado Mies van der Rohe. Da uspeh ni naključen, ampak je rezultat trdega dela, dokazuje že dejstvo, da se Krušci ne ukvarjajo z modno arhitekturo. Ta želi s svojim šokantnim pretiravanjem predvsem vzbuditi pozornost (medijev?) in prevpiti prevladujoče. Namesto tega, se Krušec arhitekti namenoma ukvarjajo s spoštovanjem tradicije in z vključevanjem svoje arhitekture v obstoječe okolje.

Ob razstavi bo izšel obširen katalog s spremnimi besedili k predstavljenim objektom, ki so jih napisali: Petra Čeferin, Matevž Čelik, Miha Dešman, Miloš Florjančič, Anja Planišček, Maja Vardjan, in Maruša Zorec.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.