Dogodki

Opeka in arhitektura, stalni sopotnici

Hiše arhitekture, Vegova 8, Ljubljana

14. december ob 19.30

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije napoveduje zadnjo razstavo v Hiši arhitekture v letu 2011 z naslovom “Opeka in arhitektura, stalni sopotnici”.

Opeka – gradbeni material s tradicijo, ki sega vse od časov Rimljanov, se skozi celotno obdobje odlično prilagaja sodobnim trendom. S kontinuirano tehnološko posodobitvijo in optimizacijo, gradnja z opeko dosega ekonomsko učinkovitost, izpolnjuje ekološke in gradbeno fizikalne zahteve. Uporabiti jo je možno v raznolikih aplikacijah v arhitekturi.
Podjetje Wienerberger že od leta 2004, vsaki dve leti organizira natečaj za najlepše opečne zgradbe iz celega sveta. Nagrade podeljuje mednarodna žirija svetovno priznanih arhitektov. Na razstavi bodo predstavljeni domači in tuji projekti, ki so bili nagrajeni ali nominirani za nagrado Brickworls.

Otvoritev razstave bo v sredo 14. decembra ob 19.30 uri, v galeriji Hiše arhitekture, na Vegovi 8 v Ljubljani. Razstava bo na ogled vsak delovnik med 8. in 16. uro od 14. decembra 2012 do 13. januarja 2012.

Pred razstavo bo ob 18.00, v prostorih Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije, predavanje o uporabi opeke v arhitekturi.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.