Dogodki

Plečnik 2.0

predavanje

Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana

26. januar 2012, pričetek ob 19. uri

V četrtek 26. januarja 2012 bo v MAO potekal prvi blok predavanj znotraj programa Plečnik 2.0, ki ga bodo izvedli arhitekti in prostorski načrtovalci. Namen predavanj je vzpostaviti odnos med Plečnikovo arhitekturo in sodobnimi praksami produkcije prostora, med sodobno arhitekturo in sodobno krajinsko arhitekturo.

Prvi blok predavanj znotraj programa Plečnik 2.0 bodo izvedli arhitektka Maruša Zorec, krajinska arhitektka dr. Ana Kučan in arhitekt Boštjan Vuga. Namen predavanj je vzpostaviti odnos med Plečnikovo arhitekturo in sodobnimi praksami produkcije prostora, med sodobno arhitekturo in sodobno krajinsko arhitekturo. V svojih predstavitvah bodo predavatelji Plečnikovo arhitekturo izpostavili kot nabor brezčasnih konceptov in orodij za ustvarjanje v današnjem času in v prihodnosti in skušali odgovoriti na s tem povezana vprašanja. Kako pogosto ali kako poredko je Plečnikova arhitektura prisotna v podzavesti in pri vsakdanjem delu sodobih arhitektov? V kakšni meri določa razmišljanje načrtovalcev? V čem se skrivata njena brezčasna moč in navdih?

Po predavanjih si bo moč ogledati umetniško instalacijo 3D mapiranja, ki jo je pripravila kulturno umetniška skupina INDIGOTM Avantgarde, in se na koncu ogreti s Plečnikovim čajem, ki ga po originalnem receptu mešajo v Šentjerneju, odkoder je bila doma arhitektova gospodinja.

Program:

19.00 Predavanja: Maruša Zorec, Boštjan Vuga, Ana Kučan

20.00 Hiša št. 1, audio vizualna instalacija – 3D mapiranje

20.30 Predstavitev in pokušina Plečnikovega čaja

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.