Dogodki

Olimpijski London – zelena izbira

knjižnica Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, Trnovski pristan 2, Ljubljana

14. februar 2012ob 17ih

Urbanistični inštitut Republike Slovenije vabi na ogled projekcije dokumentarnega filma in predstavitev arhitekturne rešitve slovenskega paviljona na olimpijskih igrah v Londonu OLIMPIJSKI LONDON – ZELENA IZBIRA.

Dogodek bo potekal v sodelovanju z Britanskim veleposlaništvom, birojem SoNO Arhitekti in podjetje Lumar IG v torek, 14. 2. 2012, ob 17.00 v knjižnici Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, Trnovski pristan 2, Ljubljana.

Film Going for Green pripoveduje o gradnji Olimpijskega parka, ki je največji in najobsežnejši projekt v Veliki Britaniji do sedaj. Arhitekti in urbanisti so že pri načrtovanju upoštevali načela trajnostnega razvoja, pri gradnji so uporabili inovativne rešitve in postavili nove standarde na področju arhitekturnega načrtovanja, varovanja okolja, pa tudi miselnosti ljudi..

V uvodu k filmu bo o pomenu olimpijskih iger za mesto London in Veliko Britanijo spregovoril britanski veleposlanik v Sloveniji Andrew Page. Filmski projekciji bo sledila predstavitev paviljona Slovenska hiša, ki so ga zasnovali v arhitekturnem biroju SoNo arhitekti in izvedli v podjetju Lumar in bo eno od središč slovenskega dogajanja v olimpijskem Londonu. Arhitekt objekta Edvard Blažko, SoNo arhitekti, bo predstavil umestitev in oblikovanje paviljona glede na značilnosti lokacije in njegovo funkcijo; Marko Lukić, direktor družbe Lumar IG, pa bo pavilion predstavil iz tehničnega zornega kota v povezavi z elementi pasivne in nizko energetske gradnje. Izvedba objekta je specifična, saj bo kasneje prestavljen na drugo lokacijo z neznanimi klimatskimi razmerami.

Za več informacij: predavanja@uirs.si

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.