Dogodki

Dogajanje v Hiši arhitekture Maribor

Podelitev nagrad ZLATA KOCKA 2012 in odprtje razstave IGRIVA ARHITEKTURA 2009-2012

Hiša arhitekture Maribor

V četrtek, 15. marca 2012, ob 18. uri; razstava odprta do 23. aprila 2012

Hiša arhitekture Maribor [HAM] je eden od projektov Univerze v Mariboru – RAZ:UM za Evropsko prestolnico kulture in je s prvo razstavo odprla vrata na dan odprtja EPK v začetku leta 2012. HAM bo v sodelovanju z drugimi združenji arhitektov v državi in širši regiji skrbela za predstavitve in promocijo sodobne arhitekture, Mariboru pa ponuja prostor za razstave, posvete in predstavitve vsebin povezanih s sodobno arhitekturo in prostorom. Skozi leto bodo v matičnem razstavišču in na drugih lokacijah po tematskih sklopih predstavljeni tako študentski projekti kot projekti in izvedena dela neuveljavljenih ter že uveljavljnih arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskih načrtovalcev iz partnerskih mest EPK in širše regije. V želji po čim širši dostopnosti dela HAM, pa bodo razstave, predstavitve in spremljajoče publikacije dostopne tudi na medmrežju (http://ham.raz.um.si).

Pod okriljem Hiše arhitekture Maribor so se od 14. januarja zvrstile razstave:
Design A Vhod, Arhitektura dva krat, Dravske galerije in Box Architecture.

V četrtek, 15. marca 2012, ob 18. uri pa vas v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije vabimo v Hišo arhitekture Maribor na podelitev nagrad ZLATA KOCKA 2012 in odprtje razstave IGRIVA ARHITEKTURA 2009-2012.

Nagrade se podeljujejo tistim, ki otroke poučujejo o arhitekturi in prostoru. Na razstavi bodo predstavljene arhitekturne delavnice za otroke, ki so potekale med leti 2009 in 2011 po vsej Sloveniji v okviru programa Arhitektura in otroci pri Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije.
Nagrade bo podelila državna sekretarka z Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, gospa Mojca Škrinjar.
Razstavo bo odprl podžupan Mestne občine Maribor, mag. Tomaž Kancler.

Razstavo so podprli:
Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije, Univerza v Mariboru – Fakulteta za gradbeništvo, Hiša arhitekture Maribor, Evropska prestolnica kulture Maribor.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.