Dogodki

Jordi Badia

Novejša arhitekturna dela

Fakulteta za arhitekturo, Plečnikova predavalnica

23. maj 2012, ob 18h

V sredo 23. 5. se bo v Plečnikovi predavalnici ljubljanske Fakulteti za arhitekturo odvilo predavanje gostujočega profesorja Jordi Badía, ki bo predstavil svoja novejša arhitekturna dela.

Jordi BADÍA je 1989. Leta diplomiral iz arhitekture na ETSAB na Barcelonski politehniki. Leta 1994 je soustanovil studio Baas, ki ga sestavlja 25 strokovnjakov iz različnih področij delujoč na  razvoju arhitekturnih in oblikovalskih projektov. Leta 2009 postaja profesor na Departamento de Proyectos Arquitectónicos (Oddelek za arhitekturne projekte) Escuela Tecnica superior de Arquitectura (ESARQ) mednarodne šole v Kataloniji (UIC).

Med njegove vidnejše projekte spadajo: Pogrebni servis v Leon (ar+d Prize) in Terrassi, CH House v La Garrigi (FAD Opinion Prize), poslovna stavba IBERCON v Palmi de Mallorci, sodišče v Sant Boi šola Ferrer i Guardia v Granollers. Projektivni biro je pred kratkim zaključil  načrtovanje dveh blokov s socialnimi stanovanji v El Papioli in Sant Vicenç del Torellu, dveh zdravstvenih centrov v Salt in Badaloni in Els Gorgsu ter srednje šole v Cerdanyoli. Studio Baas je osvojil več nagrad za svoje stavbe (Premio de Ciudat Bracelona 2009), svoja dela pa so predstavljali na različnih mednarodnih simpozijih (Hong Kong, Krakow, Budimpešta, Zagreb, Lizbona).

Na Fakulteti za arhitekturo bo v poletnem semestru vodil seminar s 16 študenti. Razvijali bodo rešitve za urbano plombo na Wolfovi ulici v Ljubljani.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.