Dogodki

Povezujemo oblikovanje in industrijo

Otvoritev razstave poslovne verige:

Osrednji atriji Mestne hiše, Ljubljana

do ponedeljka, 18. junija 2012

V osrednjem atriju Mestne hiše je danes ob 18. uri potekala otvoritev razstave idejnih osnutkov pohištvenih izdelkov, ki so nastali v sodelovanju 17 mladih industrijskih oblikovalcev in mentorja profesorja Vladimirja Pezdirca z Akademije za likovno umetnost (Oddelek za oblikovanje), petih pohištvenih podjetij in Inštituta za ekonomska raziskovanja. Poslovna veriga se izvaja na pobudo Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije. Razstavo je odprl prof. Janez Koželj, podžupan Mestne občine Ljubljana. Idejni osnutki bodo v Osrednjem atriju Mestne hiše na ogled do ponedeljka, 18. junija.

Pobudnik poslovne verige je Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije, ki med svoje prioritetne razvojne naloge uvršča spodbujanje vloge kreativnih industrij v gospodarstvu regije. Kreativne industrije so v razvitih gospodarstvih že dolgo prepoznane kot vodilo razvoja in pomemben element konkurenčnosti gospodarstva.

Cilj partnerjev v poslovni verigi je, da se idejni osnutki v prihodnjih mesecih razvijejo v funkcionalne in estetske izdelke, ki bodo tržno uspešni. Prototipi bodo predstavljeni novembra na ljubljanskem pohištvenem sejmu Ambient 2012. Pobudniki poslovne verige, Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije in partnerji, so z dosedanjim potekom dela zadovoljni. Poslovna veriga se kaže kot uspešen pristop k povezovanju ustvarjalcev kreativnih industrij in gospodarstva. RRA LUR si bo v prihodnje prizadevala k vzpostavitvi novih poslovnih verig, ki bodo omogočile sodelovanje tudi na drugih vsebinskih področjih.

Partnerji prve poslovne verige:

• 17 mladih industrijskih oblikovalcev, študenti in diplomanti Akademije za likovno umetnost, Oddelek za oblikovanje

• mentor prof. Vladimir Pezdirc, Akademije za likovno umetnost, Oddelek za oblikovanje

• Pohištvena podjetja: Maremico d. o. o., Mizarstvo Amek, Andrija Đalić s.p., Mizarstvo Strahovnik, Domen Strahovnik s.p., Špac d. o. o., Tapetništvo Luka Debevec s. p.

• Inštitut za ekonomska raziskovanja,

• Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije

foto: didaktična otroška igrala, oblikovanje Jaka Verbič, za podjetje Špac d.o.o.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.