Dogodki

Zakaj študij arhitekture odsvetujem

predavanje arh. Janeza Suhadolca

v večnamenski dvorani Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Škrateljnovi domačiji v Divači

torek, 26. junija 2012 ob 19. uri

V okviru 11. pogovornega večera Divača – mesto nad Reko, posvečenega 140. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika (1872-1957), bo gostil arhitekt Janez Suhadolc s predavanjem »Zakaj študij arhitekture odsvetujem«. Predavanje bo repriza njegovega »Zadnjega predavanja«, s katerim je letos v nabito polni Plečnikovi predavalnici Fakultete za arhitekturo v Ljubljani zaključil svojo pedagoško kariero.

Arhitekt Janez Suhadolc je pričel svoje poklicno udejstvovanje v začetku sedemdesetih let kot grafični oblikovalec, danes pa ga poznamo predvsem kot oblikovalca preko 250 unikatno oblikovanih stolov, predstavljenih v treh samostojnih monografijah STOLI / CHAIRS 1, 2 in 3. Arhitekt Suhadolc je tudi avtor številnih člankov in kolumen v slovenskem revijalnem in časopisnem tisku, deloma zbranih v knjigi esejev »Nič ne bom rekel, tiho pa tudi ne bom«. Leta 2007 je izšla njegova knjiga potopisov »Od akropole do Ribnice«.

V svojem predavanju bo na primeru Ljubljane predstavil svoje poglede na razvoj in aktualno stanje v arhitekturni stroki, kateri s svojo ustvarjalnostjo, pronicljivo kritiko in navezanostjo na mojstra Plečnika z vso predanostjo tudi sam pripada.

Pogovorni večer, drugi po vrsti, bo organiziran v sodelovanju s Slovensko kinoteko, Muzejem slovenskih filmskih igralcev in Razvojnim centrom Divača.  Na sporedu bo v torek, 26. junija 2012 ob 19. uri v večnamenski dvorani Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Škrateljnovi domačiji v Divači.

Vstop prost, vabljeni.

Komentarji (1)

  1. blaz, 25.06. 2012, 13:26

    …oh, ti slovencelj cinični…plačan iz državnega proračuna…od mladih let naprej…

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.