Dogodki

Tri železniške postaje za lokalno utopijo – Prototip kot orodje za preobrazbo in dialog

večdisciplinarna delavnica oblikovanja in režije javnega prostora

Marseille, Francija

od 27. avgusta do 16. septembra 2012, prijave do 29. 6 2012!

Kakšno vlogo ima železniška postaja na obrobju mesta? Ali lahko postane identifikacijsko znamenje soseske? Katere javne funkcije lahko prevzame postaja, poleg opravljanja njenega osnovnega namena? Kako preobrazba postaje vpliva povratno na sosesko? Delavnica, ki jo bo vodil uveljavljeni oblikovalec Ruedi Baur, se bo začela s pregledom stanja treh železniških postaj v četrtih severnega Marseilla, ki bo vključeval analizo urbanega konteksta, seznam občutij in zaznav, srečanja z okoliškimi prebivalci in uporabniki, … Izhajajoč iz prvih razmišljanj in izsledkov analiz, bodo udeleženci na treh izbranih lokacijah izdelali prototipe ter jih umestili v prostor. Cilj delavnice pa ni le v oživljeni namembnosti obstoječih železniških postaj, ampak idejni razmislek o kolodvoru 21. stoletja. Sledili bosta režija treh postaj pod mentorstvom Pierra Berthelota, sovodje skupine za ulično gledališče in umetnost Générik Vapeur.

Od 27. avgusta do 16. septembra 2012 bo v Marseilleu potekala večdisciplinarna delavnica oblikovanja in režije javnega prostora Tri železniške postaje za lokalno utopijo – Prototip kot orodje za preobrazbo in dialog. Namenjena je grafičnim, industrijskim, krajinskim oblikovalcem, arhitektom, urbanistom ter scenografom, vizualnim in uprizoritvenim umetnikom.

Prijave do: 29. junija 2012!

Delavnica je del programa Ustvarjalne četrti, ki ga izvajajo Marseille Provence 2013, postdiplomski študij za oblikovanje Civic City na univerzi v Genevi in FAI AR, prvi evropski visokošolski izobraževalni program na področju ustvarjanja v javnem prostoru.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.