Dogodki

24h Arhitekturni maraton: prenova je kul

MCC, Celjski mladinski center Mariborska cesta 2, 3000 Celje

od petka, 5.10.2012/10.00 do sobote, 6.10.2012/12.00

Teden arhitekture in prostora 2012 (v nadaljevanju TAP 2012) poteka po celotni Sloveniji med 1. in 7. oktobrom 2012 na pobudo Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije. METRO SR, zavod za prostor Savinjske regije se projektu priključuje kot koordinator in izvajalec programa v Celju in sicer s tematiko, ki se navezuje ne samo na ožji mestni prostor, pač pa na regionalno in državno raven.

METRO SR v okviru TAP 2012 z letošnjim letom pričenja s projektom ”24h Arhitekturni maraton: prenova je kul”, v katerem bomo v strnjeni obliki v času 24 ur izvedli pestro število aktivnosti na temo (urbane) prenove. V projekt se vključuje več partnerjev, ki tvorno sodelujejo pri izvedbi. Tako bo v primeru uspešne izvedbe projekt postal tradicionalen in bi se izvajal vsako leto v sklopu TAP in sicer vsebinsko prilagojen izbrani temi.

V sklopu dogodka ”24h Arhitekturni maraton: prenova je kul” se bodo zvrstila predavanja in razstave arhitektov, regijski zbor članov celjske regije zbornice za arhitekturo in prostor, videoprojekcija, delavnice Igrive arhitekture, dogodek Odprte hiše, arhitekturna svetovalnica, arhitekturni in urbanistični ogled Celja, okrogle mize in predavanja na sorodne tematike in podobno. Dogodek je namenjen najširši laični populaciji, otrokom, srednješolcem, študentom, odraslim, na dogodku pa bodo sodelovali strokovnjaki – arhitekti, urbanisti, prostorski načrtovalci.

Celje od petka, 5.10.2012/10.00 do sobote, 6.10.2012/12.00 MCC, Celjski mladinski center Mariborska cesta 2, 3000 Celje

Organizator: METRO SR, zavod za prostor Savinjske regije

Partnerji:

MCC, Celjski mladinski center

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije

Mestna občina Celje

Društvo arhitektov in urbanistov Celje

Muzej novejše zgodovine Celje

Pokrovitelji: Alpac, Ravago,Rockwool

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.