Dogodki

Oblikovanje doživetij

Procesi storitvenega oblikovanja

Mestna hiša, Mestni trg 1, 1000 Ljubljana

2. oktober 2012, ob 10.30 uri

Na simpoziju »Oblikovanje doživetij« se v središče postavlja v Sloveniji manj znano v tujini pa dobro razvito panogo storitvenega oblikovanja. Primeri dobrih praks v najbolj razvitih državah kažejo, da storitveno oblikovanje ponuja učinkovite rešitve za uporabnike javnih in tržnih storitev.

Rastoča ekonomija storitev v Sloveniji že predstavlja največji delež med gospodarskimi panogami. Z metodami storitvenega oblikovanja se lahko izboljša funkcionalnost in učinkovitost obstoječih storitev ter razvijamo nove, ki bodo zasnovane v skladu s potrebami in pričakovanji uporabnikov.

Ključni predavatelj simpozija bo britanski strokovnjak Daniel Letts, iz organizacije Live|work. S predavanjem bo popeljal v raznolik in kompleksen svet procesov storitvenega oblikovanja, ki na prvo mesto postavljajo koristi in zadovoljstvo uporabnika.

Mag. Barbara Predan iz društva Pekinpah, ki vsebino storitvenega oblikovanja vpeljuje na ALUO, bo v video prispevku osvetlila stanje storitvenega oblikovanja v Sloveniji, mag. Ana Osredkar pa bo predstavila rezultate delavnice »Service Jam«, ki je eden izmed možnih pristopov za spoznavanje procesa in orodij storitvenega oblikovanja. Tina Zajec, mag. iz Urada za intelektualno lastnino bo govorila o pomenu poznavanja sistema pravic intelektualne lastnine za uspešen razvoj kreativnih idej v tržno uspešne oblikovalske rešitve.

Simpozij se bo zaključil z okroglo mizo, na kateri bodo predstavniki oblikovalske stroke in storitvenih podjetij spregovorili o priložnostih storitvenega oblikovanja v Sloveniji.

Prijave:

Udeležba na simpoziju je brezplačna. Zaradi omejenega števila mest v dvorani so predhodne prijave na elektronski naslov: petra.petan@ljubljana.si, do četrtka, 27. septembra 2012.

Informacije:

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije

Tina Pezdirc Nograšek

T: 01 306 19 21

tina.pezdirc@ljubljana.si, www.rralur.si

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.