Dogodki

Sodobna arhitektura na Madžarskem

Predavanje in odprtje razstave

Hiša arhitekture Maribor (HAM), Mladinska ulica 3, Maribor

2. oktober - 12. november 2012

Na razstavi je predstavljenih deset novih stavb, zgrajenih na Madžarskem v 21. stoletju. Projekte je izbral nizozemski arhitekt Emiel Lamers. Lamers je od leta 2005 madžarski dopisnik A10, dvomesečne strokovne revije o novi evropski arhitekturi. Opaža, da nova generacija madžarskih arhitektov po celi državi ustvarja izvirne, inovativne in pogosto nepoznane stavbe. Fotografije projektov je priskrbel Tamás Bujnovszky, profesionalni madžarski fotograf, ki se je specializiral za področje arhitekture.

Teh deset projektov je del širšega izbora enaindvajsetih stavb, ki ga bosta Lamers in Bujnovszky predstavila v novi knjigi o sodobni arhitekturi na Madžarskem. Knjiga ne bo obravnavala tipične madžarske arhitekture. Gre za bolj oseben izbor pomembne nove madžarske arhitekture iz 21. stoletja. Publikacija bo na voljo v angleškem in madžarskem jeziku in bo izšla na začetku leta 2013.

Program otvoritve, ki bo v torek, 2.10.2012:

17.00 Emiel Lamers, kurator razstave: predavanje o predstavljenih projektih in sodobni arhitekturi na Madžarskem

17.45 Bence Turányi, arhitekt, T2a architects, predstavitev dveh projektov iz madžarske prestolnice

19.00 Razstavo bo odprl njegova ekscelenca dr. ISTVÁN SZENT-IVÁNYI, veleposlanik Madžarske

Razstava bo odprta do 12. 11. 2012.

Razstave ne bi bilo mogoče organizirati brez podpore:

Veleposlaništva Kraljevine Nizozemske v Budimpešti, Veleposlaništva Republike Madžarske v Ljubljani, arhitekturnih birojev, ki predstavljajo svoje projekte in Zbornice arhitektov Madžarske.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.