Dogodki

Kontejner RogLab že stoji

Nov produkcijski center odpira vrata

Petkovškovo nabrežje, Ljubljana

Uredništvo

12.10.2012 ob 19.00

V petek, 12. oktobra 2012, ob 19.00 se odpira RogLab, nov produkcijski prostor ob tovarni Rog – sklop treh kontejnerjev, ki stojijo na Petkovškovem nabrežju na vogalu z Rozmanovo ulico. V njih se bo v bodočih mesecih odvijal pester program dejavnosti, ki jih pripravlja Projekt Second Chance s partnerji.

RogLab je pilotni projekt, katerega cilj je s »hands on« pristopom odgovoriti na vprašanje, kakšen naj bo sodoben produkcijski prostor za področja arhitekture, oblikovanja in vizualnih umetnosti. Kot ena od zaključnih faz evropskega razvojnega projekta Second Chance je namenjen razvoju in preizkušanju vsebin in dejavnosti, ki so predvidene za bodoči Center Rog. RogLab bo prostor produciranja, izobraževanja in predstavljanja. V njem bo delovala tudi 3D-delavnica za hitro prototipiranje, v kateri bodo lahko strokovnjaki in študenti omenjenih smeri ter vsi zainteresirani svoje zamisli oblikovali v otipljivo realnost.

Odprtje bo pospremil razgiban multimedijski dogodek Multipla cirkulacija (kreativni socius urbis) v izvedbi združene platforme Cirkulacija 2, skupine umetnikov, ki se je zbrala posebej za to priložnost. Kreativni socius urbis bo vključeval enkratno svetlobno in zvočno preoblikovanje okolice nekdanje tovarne Rog in lokacije RogLab-a na Petkovškovem nabrežju, »make-shop« postaje za izdelavo DIY električnih instrumentov, performans Nevena Korde in koncert benda Ueber V.K. = 300.000 V.K. ter obilo druženja.

Goste otvoritve bosta pozdravila prof. Janez Koželj, podžupan Mestne občine Ljubljana, in Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljane.

Otvoritveni dogodek se tematsko navezuje na 23. BIO: Razmerja v oblikovanju in je tudi del njegovega spremljevalnega programa.

Program prvega tedna

V soboto, 13. oktobra ob 11:00: delavnica skupine Asobi : Tokio, ki poteka v okviru 23. bienala oblikovanja. Delavnica je namenjena industrijskim oblikovalcem in arhitektom ter študentom arhitekture in oblikovanja. Dodatne informacije in prijave na: izobrazevanje@mao.si. Število mest je omejeno.

Prvi mesec po odprtju RogLaba potekajo Dnevi odprtih vrat v času stalnih terminov 3D delavnice. Obiščite RogLab v torek od 10:00 do 13:00 ali v sredo od 15:00 do 18:00 in ugotovite, kaj vam ponuja 3D delavnica!

Če se vam zdi RogLab preveč bel in jesen preveč puščobna, se odzovite na poziv za “tape-art” akcijo Potejpajmo RogLab!

Več:
www.roglab.si
www.secondchance.org

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.