Dogodki

Pecha Kucha Night 20×20

15 ustvarjalcev, 20 podob, 20 sekund

Riko Hiše, Lepovče 23, 1310 Ribnica

9.11.2012, ob 18.30 uri

Posebna izdaja Pecha Kucha Night Ljubljana Vol. 12 v okviru BIO 23 prihaja v Riko Hiše. 15 nastopajočih ustvarjalcev s področja grafičnega in industrijskega oblikovanja, arhitekture, sodobnega plesa, kreativnih industrij, modnega oblikovanja in vizualne umetnosti bo na zgoščen in privlačen način predstavilo svoje zamisli, projekte in navdihe.

Gostje odra Peche Kuche Vol 12 v Riko Hišah so:

Boris Balant, Atelje Balant. Boris snuje in izvaja v design usmerjen branding kot veščino in umetnost. Oblikuje in izvaja strateške sisteme, ki jih čvrsti epika in estetika.

Viktor Bernik, slikar, ki čuti vse privilegije slikarskega nosilca in se ne odreka tudi gostoljubja konceptov. Razmišljujoča, konzumirajoča, večplastna, celo provokativna avtorska pozicija.

Matej Blenkuš, A biro. Arhitekt z opaznim opusom. Zapeljuje ga trajnost in zmernost v arhitekturi, ne pusti pa se zavesti modnim muham v arhitekturi.

Cirkus. Platforma, ki umetniški svet povezuje z oglaševalskim in ne razlikuje med elitnimi, popularnimi in alternativnimi kulturami.

Leja Jurišić in Teja Reba. Plesalki, koreografinji in performanki, včasih plešeta, koreografirata in performirata skupaj, včasih posebej, vselej pa vplivno in odmevno.

Tomaž Krištof, Studio Krištof. Arhitekt, ki ga ob realnim dimenzijah zanimajo utopični in konceptualni projekti, ki odstirajo ikoničnost, simbolnost in izraznost arhitekture.

Rok Oblak. Produktni in strateški oblikovalec, ki razvoja in raziskuje inovativne koncepte s trajnostnim poudarkom.

Irena Rojs. Modna ustvarjalka, ki spaja konceptualnost, trajnost in vrhunskost v modnem oblikovanju. Z novimi silhuetami, detajli in nepredvidljivimi oblikami išče formo telesnosti.

Tilep Sepič, Rompom. Multidisciplinaren oblikovalec in raziskovalec novomedijske umetnosti. Deluje na področju industrijskega oblikovanja, oblikovanja interierjev, aplikativne produktne fotografije, video produkcije ter interaktivnih intermedijskih eksperimentov.

Seminar Perović. Predstavitev novih rešitev lesenih mobilnih bivalnih enot, ki so prilagodljive letnim časom, klimi, lokaciji in bivalnim potrebam posameznika. Razmislek študentov Fakultete za arhitekturo je spodbudilo podjetje Riko Hiše, njih pa nove priložnosti na trgu.

Zora Stančič. Vizualna umetnica, ki dela reze. V grafične matrice in v svet sodobne umetnosti. Ukvarja se tudi s stranskimi učinki – posega na področje arhitekturo, oblikovanje in filma.

Miha Turšič. Oblikovalec digitalnih vizualizacij in oblikovalec breztežnostnih okolij, snovalec in direktor Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij (Ksevt) v Vitanju.

Dragan Živadinov, režiser, ki je fizični oder gledališča preobrazil v formacijo novih gibanj, ga transformiral v koznokinetiko, z režisersko provinienco gradil informance in postgravitacijske gledališke abstrakte.

Pecha Kucha Night je platforma za predstavitev zamisli in projektov ustvarjalcev različnih profilov, katere koncept je v Ljubljano pred leti prenesla galerija T5 Project Space. Platformo Pecha Kucha Night sta leta 2003 v Tokiu zasnovala arhitekta Astrid Klein in Mark Dytham. Gre za patentiran sistem kratkih predavanj, zasnovanih kot alternativa dolgim, utrujajočim prezentacijam. Izkazala so se kot dober recept za zgoščene in informativne predstavitve ustvarjalcev različnih profilov. Dogodek je v hipu postal nekakšen globalni forum in se brez promocije razširil po svetovnih prestolnicah.

Vsak nastopajoči ima na voljo 20 podob, vsaka je projicirana 20 sekund, kar pomeni 6 minut in 40 sekund nastopa za posameznega ustvarjalca.

Pripravila Riko hiše, d. o. o., in T5 Project Space.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.