Dogodki

Arhitektura inventura 2010-12

Bienalna pregledna razstava članov Društva arhitektov Ljubljana

Velika sprejemna dvorana Cankarjevega doma

13. februar ob 20. uri

Veličina in moč naroda sta se v zgodovini odražali z arhitekturo. Veliki vladarji in voditelji so gradili svoje arhitekturne simbole in rušili spomenike svojih nasprotnikov, s tem so gradili civilizacijo in identiteto svojega naroda ali uničevali, kar je tujega. Kakšna sta danes simbolna moč in pomen arhitekture? Kakšna je njena vloga v sodobni družbi? Ali politika danes še potrebuje arhitekturo in kulturne simbole? Identiteto? … Kakšno arhitekturo gradimo v Sloveniji? In ali gradimo preveč? Pregledna razstava članov Društva arhitektov Ljubljane prikazuje večji del slovenske arhitekturne produkcije zadnjih dveh let.

Razstavljeni arhitekturni dosežki obenem ponujajo tudi svojevrstne odgovore na nekatera zgornja vprašanja. V sklopu razstave vas vabimo tudi na predavanja pod skupnim naslovom Arhitektura spodbuja.

Sreda, 20.2.2013 ob 17h, prosti vstop Matija Bevk, Vasa J. Perović: Večstanovanjska gradnja Aleksander Ostan in Nataša Pavlin: Kolesarska pot Bohinj – odpiranje novih perspektiv.

Sreda, 27.2.2013 ob 17h, prosti vstop Matej Blenkuš in Luka Javornik: Nordijski center Planica Aleš Vrhovec in Vanja Gregorc: Arhitektura s pobudo – Rehabi(li)tacija Slovenije.

Ponedeljek, 4.3.2013 ob 17h, prosti vstop Aljoša Dekleva in Tina Gregorič: Arhitektura= Rok Žnidaršič – Model za prenovo podeželja.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.