Dogodki

Svetloba Živih dvorišč

05.03.2013

Živa dvorišča Maribora vabijo na sproščena druženja in drzna ustvarjanja v prebujajočem letu. V sodelovanju z mladimi mariborskimi ustvarjalci bodo ta konec tedna nekaj dvorišč preoblekli s prav posebno svetlobo, ki bo narekovala sveže in drzne barve pomladi.

Maja Pegan – Orožnova ulica 7: Pomen dvorišča, ki ga Maja Pegan izpostavlja v svojem delu se veže na socialno plat prebivalcev le teh. S srcem placiranem v dvorišču simbolično zajema življenjsko vzdušje interakcije med stanovalci, hkrati pa z maternico povezano z zemljo pripoveduje o konotaciji prebivalcev z vrtnim prostorom, ki se skriva sredi mestnega jedra.

Jernej Žumer – Ulica Kneza Koclja 6: Jernje Žumer posebnost meščanskega dvorišča izpostavlja z estetske plati. V svojem delu zavrača običajno ulično osvetljavo, ki industrializira estetiko dvoriščnega prostora ter mu vrača čar udobja in subtilne pravljičnosti.

Ivo Krepek – Slovenska ulica 13: Ivo Krepek poskušas projekcijo barvnih likov in linij razbiti linearnost meščanskih dvorišč . S svojim delom konstruira mehkost barvnih potez, ki izničijo vzorčno strukturiranost dvoriščnih tal in preoblikujejo osnovno belino dvorišča.

Otvoritev bo v petek 8.3. ob 19.00 uri. Instalacije bodo na ogled do 16.3. vsak dan od 19.00 do 21.00 ure.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.