Dogodki

Oblikovalec Ruedi Baur v Ljubljani

O informacijskem oblikovanju v javnem prostoru

Mestni muzej in Park slovenske reformacije, Ljubljana

Torek, 23. aprila ob 19:00 (predavanje); četrtek, 25. aprila ob 18:00 (razstava)

V Mestnem muzeju bo o pomenu označevanja v javnem prostoru predaval Ruedi Baur, eden najpomembnejših oblikovalcev na področju informacijskega oblikovanja v javnem prostoru. V Parku slovenske reformacije bo na ogled razstava njegovih del, v enotedenskem bivanju v Ljubljani pa bo izvedel tudi delavnico za študente Oddelka za vizualne komunikacije ALUO.

O identifikaciji, orientaciji in informaciji za civilno mesto bo Ruedi Baur spregovoril na javnem predavanju v torek, 23. aprila ob 19:00 v Mestnem muzeju Ljubljana. Razstava njegovih del bo od 25. aprila do 5. maja na ogled v Parku slovenske reformacije.

Razstava Javni prostori prikazuje trinajst projektov studia Intégral Ruedi Baur. Prikazani projekti vključujejo primere označevalnih sistemov in vizualnih identitet letališč, stalne in začasne urbane označevalne sisteme, projekte urbane grafike in umetniške intervencije v odprtem ter galerijskem prostoru.

Razstava je v duhu začasnih označevalnih sistemov izvedena kot urbana intervencija v Parku slovenske reformacije v Ljubljani. Projekti so predstavljeni na trinajstih odsluženih lesenih kolutih za kable. Za celovit ogled razstave je potrebno sodelovanje obiskovalca, ki si s premikanjem bobnov posamezne plakate ogleda, hkrati pa spreminja in ustvarja postavitev celote. Odprtje razstave bo začinila zvočna intervencija Radia Študent.

Gostovanje je omogočil Institut Français Charles Nodier in poteka v sklopu oblikovalskih pogovorov Design Talks, ki jih organizira ALUO v sodelovanju z RogLab-om.

Ruedi Baur (1956,  Pariz) je diplomiral iz grafičnega oblikovanja leta 1979 na Schule für Gestaltung v Zürichu. Leta 1983 je ustanovil studio BBV v Lyonu. Je tudi soustanovitelj in vodja interdisciplinarnih studijev Intégral Ruedi Baur v Parizu, Zürichu in Berlinu. Poučuje na École des Arts Decoratifs v Parizu, na akademiji Luxun v Shenjangu in na Central Academy of Arts (CafÃ) v Pekingu ter na mednarodni šoli Percé (Univerza Laval Quebec). Je ustanovitelj Design2context Institute na Hochschule der Künste v Zürichu in vodja postdiplomskega programa Civic City na Haute école d’Art et de design v Genevi.

Baur je avtor številnih vizualnih identitet in označevalnih sistemov, med drugim pariškega centra George Pompidou, mestnega jedra v Lyonu, letališča Koeln-Bonn in na Dunaju.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.