Dogodki

Študentski natečaj Demanio Marittimo-278km

Oblikovanje prireditvenega prostora na italijanski obali

Uredništvo

30.04.2013

Italijanska revija MAPPE, Muzej umetnosti 21. stoletja MAXI in Mestna občina Senigallia vabijo študente arhitekture, oblikovanja in umetnosti iz jadranske regije k udeležbi na natečaju za ureditev večnamenskega prireditvenega prostora na plaži Senigallie. Senigallia je obmorsko letoviško mesto v bližini Ancone in je del regije Marche, ki se razteza med Emiglio-Romano, Toskano, Umbrijo in regijo Abruzzo na jugu.

Naloga natečaja je oblikovanje prireditvenega prostora za tretje mednarodno srečanje Demanio Marittimo – km 278, ki bo julija 2013 združilo lokalne in mednarodne arhitekte, oblikovalce, umetnike in mislece, ki se ukvarjajo s prostorom, njegovo zgodovino, sedanjostjo ter razmerji med lokalnim in globalnim.

Lokacija prireditvenega prostora je plaža Senigallie (Lungomare Italia, Marzocca di Senigallia), ki ga organizatorji natečaja razumejo kot sodoben, spremenljiv ter hkrati generičen in specifičen mestni prostor. Prostor bo namenjen različnim dogodkom: pogovorom, predavanjem, video projekcijam, razstavam, glasbenim dogodkom, knjigarni itd..

Organizatorje natečaja zanimajo sveži in inovativni pristopi k oblikovanju prostora in elementov. Natečajna komisija, ki jo sestavljajo Maurizio Mangialardi (župan Senigallie), Mario Gagliardini (izdajatelj revije MAPPE), Margherita Guccione (direktorica arhitekturnega oddelka v MAXXI-ju), Luka Skansi (arhitekturni zgodovinar z IUAV Benetke), Cristiana Colli (urednica MAPPE) in Pippo Ciorra (kurator “Demanio Marittimo -°©‐ 278 km” in glavni kurator arhitekturnega oddelka v MAXXI-ju), Ljudmilla Socci (direktorica društva “White.Fish.Tank”), Emanuele Marcotullio (arhitekt, odgovoren za tehnično izvedbo dogodka), bo izbrala pet najboljših predlogov in prvega namenila za izvedbo.

Natečaja se lahko udeležijo študenti druge stopnje arhitekture, oblikovanja in umetnosti. Rok oddaje je podaljšan do 31. maja.

Več:
Natečajno gradivo: http://www.mappelab.it , http://www.gagliardini.it
Vprašanja: DMK278@mappelab.it

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.