Natečaj

Fotografski natečaj Krajina

26.07.2013

Društvo Krajinskih arhitektov Slovenije razpisuje natečaj na temo slovenske krajine.

Bogata slikovitost Slovenije ni samoumevna, nastala je v tesnem prepletu narave in spoštljivega dela ljudi. V današnjem času hitrih odločitev in dinamičnih sprememb, ki se  odražajo tudi v prostoru, se kar hitro zgodi, da se posega v prostor, še preden se dobro premisli, ali bo to imelo dolgoročno pozitiven učinek. Se bo v prihodnje znalo ohraniti občutljivo ravnovesje, ki ga tvorijo dediščina naših prednikov, ohranjena narava in potenciali za prihodnost?

Z objavo natečaja Društvo krajinskih arhitektov Slovenije želi dodatno spodbuditi razmislek in razpravo o pomenu slovenskega prostora kot pomembne prvine naše skupne identitete. Vabljeni, da s fotografijami predstavite krajino skozi vaše oči in da pokažite, kako jo opazujete, kateri so tisti motivi, ki pritegnejo vašo pozornost in kako v pestrih krajinskih strukturah najdete likovnost, ki naredi dobro fotografijo. S sodelovanjem na natečaju prispevajte k pozivu, da je naša krajina naša skupna skrb.

Razpisani temi fotografskega natečaja sta KULTURNA KRAJINA (barvne fotografije) in STRUKTURE V KRAJINI (črno-bele fotografije). Rok za oddajo del je 30. september 2013, natečaj je odprtega značaja.

Več informacij in prijavnico najdete na spletni strani www.dkas.si.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.