Delavnica

Sprehod za vse

Sprehod in okrogla miza o dostopnosti kulturne dediščine in njenih vsebin

Glavni trg 2, Kranj (sprehod), Gregorčičeva 1, Kranj (okrogla miza)

19. september 2013, ob 12. in 19. uri

V času evropskega tedna mobilnosti bosta v Kranju v četrtek, 19. septembra 2013, v organizaciji Mestne občine Kranj in Urbanističnega inštituta RS potekala dogodka na temo dostopnost kulturne dediščine in njenih vsebin v starem mestnem središču za vse uporabnike.

Ob 12. uri bo potekal »SPREHOD ZA VSE«, s katerim želijo organizatorji ozavestiti javnost o potrebah gibalno oviranih, slepih in slabovidnih ter gluhih in naglušnih oseb glede dostopa do kulturne dediščine. V okviru sprehoda, ki se bo začel pred Kranjsko hišo (Glavni trg 2), se bo najprej spoznalo trg s pomočjo tolmača, v nadaljevanju se bo del poti prehodilo z belo palico, v sklepnem delu pa se bo z invalidskimi vozički vstopilo v Grad Khislstein, v katerem se nahaja Gorenjski muzej. O ovirah v prostoru in pri komunikaciji bodo več povedali strokovnjaki s tega področja, študentje Društva invalidov študentov Slovenije pa nam bodo predstavili svoje izkušnje.

Ob 17. uri bo v Mestni knjižnici Kranj (Gregorčičeva ulica 1) organizirana okrogla miza na temo »DOSTOPNOST KULTURNE DEDIŠČINE IN NJENIH VSEBIN V STAREM KRANJU ZA VSE«. Najprej bodo na kratko predstavljeni rezultati terenske analize v Kranju, ki jo je izvajal Urbanistični inštitut RS za projekt CLEAR – Cultural values and Leisure Environments Accessible Roundly for all, nato bo sledila okrogla miza, na katero so bili povabljeni predstavniki društev posameznih skupin z oviranostmi iz Kranja, odločevalci v prostoru in strokovnjaki na tem področju.

Oba dogodka bo spremljal tolmač.

Zasnova dogodkov: Nina Goršič, Boštjan Kerbler, Biba Tominc

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.