Dogodki

Posvet ZEO 2013 Zgradbe, energija, okolje

Narodni muzej Slovenije, Ljubljana

10. oktober 2013

Strokovni posvet Zgradbe, energija in okolje bo 10. oktobra 2013. Letošnja tema je »Tržna niša za projektante in izvajalce: Energijska prenova stavb«. Na seminarju bodo prikazani primeri dobre prakse v okviru projektov energetskih sanacij stavb v lasti lokalnih skupnosti v Sloveniji. Prikazani bodo tudi prvi rezultati energetske sanacije stavb v Srbiji in na Hrvaškem, tržiščih, ki sta lahko dodatna priložnost za slovenske projektante in dobavitelje. Prav tako bodo predavatelji poskušali predstaviti kakšna je vloga arhitekta/oblikovalca pri energetski sanaciji stavb. Kakšni so energijski učinki sanacij, ali so kriteriji za izbor pravilni, ali so potrebne celovite prenove ali pa zadostujejo zgolj posamične rešitve, o vsem tem pa bo govor na okrogli mizi.

Strokovni posvet ZEO je vsakoletni dogodek, na katerem domači in tuji strokovnjaki udeležence seznanjajo s teoretičnimi novostmi ter praktičnimi izkušnjami s področja učinkovite rabe in obnovljivih virov energije v zgradbah.  Posvet je namenjen arhitektom, gradbenikom, projektantom, investitorjem, izvajalcem in študentom ter vsem, ki se zavedajo pomembnosti odgovornega obnašanja do okolja. Na posvetu so dobrodošli prav vsi, ki vedo, da je varčevanje z energijo del naše prihodnosti.

Strokovni posvet Zgradbe, energija in okolje že tradicionalno organizirata Slovensko društvo za sončno energijo in Kubus Inženiring d.o.o., Ljubljana. Strokovni posvet sofinancira Eko Sklad, Slovenski okoljski javni sklad.

Prijave in informacije: info@kubus.si, tel. 041 840 144
Kotizacija: 100 EUR+DDV, študenti 20 EUR+DDV

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.